WanHaber.com - Haber Merkezi

Van Belediyesi, Van’ın Büyükşehir Belediyesi olması nedeniyle Van’ın vizyon ve misyonuna uygun bir logo yaratmak için “Ödüllü Van Büyükşehir Belediyesi Logo” yarışması düzenliyor. Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan’ın önergesini değerlendiren belediye meclisi logo yarışması yapılmasını oy birliği ile kabul etti. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adnan Bilen de logo yarışması ile ilgili bilgiler verdi. Meclisin onayının ardından logo yarışması ile ilgili duyuru yapıldı.

Van Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yarışma ile ilgili yapılan açıklamada “Van Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonunu, misyonunu ve kentin kültürel yapısını yansıtması. Yarışmaya katılacak LOGO’larda Van Büyükşehir Belediyesi’nin en iyi şekilde tanıtılması, tasarımda öncelikli olarak düşünülmelidir.  Kentin kadim tarihi ve uygarlıklarının izlerinin de yer alması esas alınacaktır.” İfadelerine yer verildi.

Yarışmaya, seçici kurul üyeleri ve üçüncü dereceye kadar (bu derece dahil) yakınları dışında amatör-profesyonel tüm sanatçılara/tasarımcılara açık olduğu belirtilen açıklamada, adayların yarışmaya en fazla üç adet çalışma ile katılabileceği belirtildi. Yarışmada birinci olacak esere 7 bin TL, ikinci ve üçüncüye ise mansiyon ödülü olarak bin 500 TL ödül verileceği belirtilen açıklamada yarışmaya son katılım tarihinin 25 Ocak olduğu belirtildi. Yarışmanın seçici kurulu ise şu isimlerden oluşuyor.

Yrd. Doç. Rahşan F. Akgül-Y.Y.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı

Yrd. Doç. Turan Yiğin-Y.Y.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü

Yrd. Doç. Ruhi Konak-Y.Y.Ü Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı

Ümit Keser-Van Kent Konseyi Başkanı-Harita Mühendisi

Gülbahar Orhan-Van Belediye Başkan Yardımcısı

Adnan Bilen-Van Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü

 

ŞARTNAME

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ LOGOSU YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1) Yarışmanın Adı: Van Büyükşehir Belediyesi LOGO Tasarımı Yarışması.

2) Yarışmanın Amacı: Van’ın Büyükşehir Belediyesi olması nedeniyle Van’ın vizyon ve misyonuna uygun bir logo yaratmak için yapılan bir yarışmadır.

3) Yarışmanın Konusu: Van Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonunu, misyonunu ve kentin kültürel yapısını yansıtması. Yarışmaya katılacak LOGO’larda Van Büyükşehir Belediyesi’nin en iyi şekilde tanıtılması, tasarımda öncelikli olarak düşünülmelidir.  Kentin kadim tarihi ve uygarlıklarının izlerinin de yer alması esas alınacaktır.

4) Katılım: Yarışma, seçici kurul üyeleri ve üçüncü dereceye kadar (bu derece dahil) yakınları dışında amatör-profesyonel tüm sanatçılara/tasarımcılara açıktır. Adaylar yarışmaya en fazla üç adet çalışma ile katılabilir. 

5) Yapıt Boyutları:  Çalışmaların renkli basımı ve bir DVD içerisine kaydedilen TIF formatıyla birlikte aşağıda verilen iletişim adresine gönderilmesi gerekmektedir.  Ayrıca yapılan çalışma ile ilgili ve logoyu anlatan detaylı bir açıklamanın da beraberinde gönderilmesi gerekmektedir.

6) Kullanım Hakkı:  Ödül alan yapıtlar,  Van Büyükşehir Belediyesi Tanıtımı için hazırlanacak albüm, katalog, broşür, afiş ya da benzeri basılı yayınlar ile tabela, totem ve kurumun uygun göreceği her türlü yayın ve tanıtım faaliyetlerinde kullanılıp çoğaltılabilecektir. Logo’nun çok küçük ebatlarda da kullanılacağı (rozet vs) gözden kaçırılmamalıdır. Katılımcı, ödül dışında herhangi bir telif hakkı talep edemeyecektir. Eserlerin daha önce hiçbir yarışmada kullanılmamış olması gerekmektedir. Yarışmaya gönderilen eserlerin tüm sorumluluğu katılımcıya aittir. Dereceye giremeyen eserlerin geri iadesi eser sahibine aittir.

7) Eserlerin aşağıdaki adrese CD ile birlikte göndermesi gerekmektedir.

Adres: Cumhuriyet Caddesi Uzun Sokak eski Vali Konağı Karşısı Aydın Perihanoğlu İşmerkezi B Blok Kat: 7 Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü-VAN

 

E-mail: [email protected]

             [email protected]

 

8) Yarışma Takvimi:

Son katılım tarihi: 25 Ocak 2013 Saat: 17.00

Sonuçların ilanı: Şubat 2013

11) Ödüller: Birinci seçilen logo ve 2 adet mansiyon ödülü verilecektir.

Başarı Ödülü: 7.000 TL

Mansiyon     : 1.500   TL

Mansiyon    : 1.500   TL 

 

SEÇİCİ KURUL

Yrd. Doç. Rahşan F. Akgül-Y.Y.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı

Yrd. Doç. Turan Yiğin-Y.Y.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü

Yrd. Doç. Ruhi Konak-Y.Y.Ü Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı

Ümit Keser-Van Kent Konseyi Başkanı-Harita Mühendisi

Gülbahar Orhan-Van Belediye Başkan Yardımcısı

Adnan Bilen-Van Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü

İletişim: 0507-2877855

Editör: Wan Haber