WanHaber.com - HABER MERKEZİ

 

Van Belediyesi, kar’la mücadele çalışmaları için belediye bünyesinde ‘Kriz merkezi’ kurdu. Kış boyunca devam edecek merkez, gece gündüz esasına göre çalışma yürütecek. Kriz merkezi kapsamında 250 çalışan ve 50 iş makinesi bulunuyor. Halkın şikayetlerini anında değerlendiren merkez, kaldırım temizleme, kar tahliye çalışmaları ve kar’la ilgili diğer tüm çalışmaları tek elden yürütecek.

 

Van’da iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Van Belediyesi, ekipleri yol açma, kar tahliye ve kaldırım temizleme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Akşam saatlerinden, sabah saatlerine kadar gece boyunca süren kar temizleme çalışmalarında ara ve ana arterlerin tümü temizlenirken, büyük caddelerin kaldırımları da temizlendi.

“250 kişilik ekip çalışmalara katılıyor”

Gün içerisinde kaldırımları ve yolları temizleyen kar temizleme ekipleri akşam saatlerinde iş makineleriyle ana arter yolları temizlemeye başladı. Mesai saat bitimiyle Belediye garajından çıkış yapan kar temizleme araçları şehrin tüm caddelerinde çalışma başlattı. Sabah saatlerine kadar 250 kişilik ekiple devam eden çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkan vekili Sabri Abi ve Belediye Başkan yardımcıları kaldırım çalışmalarına ellerine kürek alarak destek verdi. Kaldırım çalışmalarına yardım eden Sabri Abi ve Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ünver, halktan yoğun ilgi gördü.

Abi: Belediye olarak 2 ay önce planlamalarımızı bitirdik

Kış’ın yapılacak çalışmalar ve hazırlıklarla ilgili yaptığı açıklamada, belediyenin 2 ay önce kış planlamalarını yaptığını ve kışa hazır bir ekip oluşturduklarını belirtti. Belediyenin kış için tüm planlamalarının şuan itibariyle işlediğini aktaran Abi, “Kar çalışmaları daha önce planladığımız gibi, tüm belediye çalışanlarımızın dahil olduğu bir çalışmadır. Gerekli görüldüğü takdirde belediyemizin tüm çalışanları bu çalışmalar içerisine dahil edilecektir ancak şuan itibariyle kar çalışmaları için belediyemizde bir kriz merkezi oluşturulmuştur. Bu kriz merkezine ulaştırılacak tüm şikayetlere anında cevap verilecektir. Temel amacımız, öncelikle ana, ara arterler ile toplu taşıma güzergahlarının temizlenmesidir. Bu çalışmaların bitirilmesinin ardından bu kez de mahallerimiz ve kent merkezimizin ara sokaklarında çalışmalara başlanacaktır” dedi.  

“Halkımızın desteği ile çalışmalar yürütülüyor”

Belediyenin kar’la mücadele çalışmalarının gece, gündüz devam edeceğini söyleyen Abi, “Çabalarımız ve halkımızın desteği ile bu kent büyük sıkıntı yaşamadan bahar mevsimi ile buluşacaktır. Burada tek talebimiz halkımızın bize destek sunmasıdır. Yaptığımız her çalışmada bize sonsuz destek sunan halkımızın bu kış aylarında da bize destek sunmalarını istiyoruz. Özellikle halkımızın kar’lı günlerde özel araçlarıyla çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini ve kış koşullarına uygun lastik kullanmalarını rica ediyoruz” dedi. 

Editör: Wan Haber