Van Belediyesi Kadın Kurulu tarafından Rojava halkı için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde sanat sokağında kermes açtı. “Emekçi kadınlar emekleriyle Suriye halkının yanında” sloganı ile açılan kermese Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, BDP Van İl Eşbaşkanları Figen Yaşar ve Musa İtah ile çok sayıda kadın katıldı. Kadınlar sabahın erken saatlerinde evlerinde hazırladıkları yüzlerce çeşit yiyecekleri kermeste sergiledi. Çalınan müzik eşliğinde kermese gelen ziyaretçileri ikram eden kadınlar, toplanan parayı Suriye halkına gönderecek. Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ve beraberindeki meclis üyeleri ile kermese gelerek burada kadınların ikram ettiği yiyeceklerden tattı. Abi daha sonra 250 TL bağışta bulundu.

Daha sonra bir açıklama yapan BDP İl Eş Başkanı Figen Yaşar, “Barış sürecinin inşası temelinde adımların atıldığı bu günler de, Paris’te karanlık güçlerin komplosuyla şehit edilen devrimci üç yoldaşımızın anısına atf edilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinliklerini bugün itibariyle hayata geçiriyoruz” dedi.

""

Van’ın her köşesinde başlattıkları etkinlikler kapsamında Suriye’deki savaş mağduru insanlar için de insani yardım kampanyası başlattıkları aktaran Yaşar, ‘Yanı başımızdaki Esed rejiminin faşist diktatöryası altında ölüm kalım savaşı verildiği bir günde bu vahşete seyirci kalmamız düşünülemezdi. Daha dün Saddam faşizminin baskısından kaçarak, güneyli kardeşlerimizi nasıl sahiplendiysek Suriyeli Kürt kardeşlerimizde aynı duyarlılıkla sahiplenmeliyiz. Onların çığlıklarına sessiz kalmamız düşünülemez. Suriyeli Kürt kardeşlerimizin çığlıklarına cevap olabilmek onlara karşı insani görevlerimizi yerine getirebilmek için bir kampanya başlattık. Kampanyamız 4 gün sürecektir. İlk gün ki çalışmalar Van Belediyesi Kadın Meclisi tarafından organize edilmiştir” dedi. Yaşar, kampanyaya tüm halkın destek vermesini istedi.

Van Belediyesi Kadın Kurulu Sözcüsü Ayşe Harmancı ise Van Belediyesi Meclis üyeleri ve kadın çalışanları tarafından kurulan Kadın Kurulu olarak bu organizasyonu düzenlediklerini belirterek, amaçlarının Suriye’deki savaşta mağdur olmuş insanlara katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Burada elde ettikleri gelirleri Suriye’de mağdur olmuş Suriye halkına göndereceklerini söyleyen Harmancı, “Burada topladığımız para ile gıda, kadın ve çocuk ihtiyaçları malzemeleri alarak Rojava halkına ulaştıracağız” dedi.

""

Editör: Wan Haber