Van Belediyesi ve Ortadoğu Sinema Akademisi'nin ortaklaşa Axtamara Film Festivali düzenleyeceği belirtildi. Axtamara Film Festivali ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, “Belediyemiz, Ortadoğu Sinema Akademisi’yle ortaklaşa Van’da bir ilki gerçekleştiriyor. Bu film festivalini Rojava’da direnen halkımıza ve direnişe adıyoruz. Film festivaline başvurular 20 Ekim’e kadar devam edecek. 18-24 Aralık tarihleri arası film festivalimiz düzenlenecek. Van Axtamara Film Festivali her yıl kendi dili ve kimliğiyle kültürel, sanatsal üretimlerde bulunan yeni nesil Kürt sinemacılar için önemli organizasyon olarak gerçekleşeceği düşüncesindeyiz. Kürt sinemasının gelişimine katkıda bulunmayı, insan hakları, demokrasi, barış gibi evrensel değerleri esas alan, toplumsal mücadele değerlerine saldırmayan, ötekileştirmeyen, sinemasal ürünleri programına almayı hedeflemektedir” dedi.


Festival kapsamında uzun metraj, belgesel, kısa filmler ve kısa metraj senaryo yarışma bölümlerinin yanı sıra aynı zamanda gösterim bölümünde de yer verileceğini belirten Kaya, destek amaçlı olarak uzun metraj bölümünde birinci seçilecek filme 10 bin TL, belgesel bölümünde birinci seçilecek filme 3 bin TL, kısa film bölümünde birinci seçilecek filme 3 bin TL maddi destek ödülü verileceğini söyledi. Kısa metraj senaryo ödülü kategorisinde ise seçilecek senaryoya 4 bin TL film yapım desteği verileceğini belirten Kaya, “Axtamara Film Festivali’nin yeni genç sinemacıların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla filmler için de proje destekleme ödülleri verilerek belgesel film üretimin artmasını sağlamayı amaçlamaktayız. Bu etkinlikle Kürt sinemacılarının merkezi bir yeri olacağı inancındayız” dedi.


Katılım koşulları, başvuru şartları ve yerleri hakkında detaylı bilgi almak için www.axtamarafilmfestivali.com web adresinden ulaşılabilir.

Editör: Wan Haber