Belediyenin gerçekleştirdiği çalışmalarla çehresi değişen kentte uzun bir süredir yol asfaltlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kentin tamamına yayılan çalışmaları yerinde denetleyen Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Necla Bakır ve beraberindekiler, halkın ilgisi ile karşılaştılar. Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın kent dışında olmasından dolayı katılmadığı denetimlerde belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalar yerinde denetlendi. İlk olarak Hacibekir Mahallesi’nde yapılan asfalt serme çalışmalarını denetleyen belediye ekipleri, buradan genişliği 11 metreden 40 metreye çıkarılacak olan Akköprü Deresi üzerinde bulunan köprünün yapım işini kontrol edip bilgi aldılar. Köprü ve derenin kenarlarında bulunan park ve yeşil alan bittiğinde kente yeni bir imaj kazandırılmış olacak.


Denetimlerini sürdüren belediye yetkilileri, Beyüzümü Servis Yolu 8. Sokak’ta bulunan yağmur suyu drenaj çalışmasını kontrol edip bilgi aldı. Yaklaşık 20 metrelik alanda 800’lük buz beton borularının kullanıldığı çalışma bittikten sonra sokak asfaltlanarak burada yaşayan vatandaşlar kışın çamur, yazında toz derdinden kurtulmuş olacak. Buradan İstasyon Mahallesi Terminal arkasında bulunan, Terminal 2. Çıkmaz Sokakta belediye ekiplerinin sürdürdüğü asfalt serim çalışması denetlendi. Buradaki çalışmanın son bulması ile çalışmanın sürdüğü civarda yaklaşık 20 kilometrelik bir alan asfaltlanmış olacak.

Çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkan Vekili Necla Bakır, yapılan belediye hizmetlerinden ve çalışmalarından oldukça memnun olduğunu belirten vatandaşlar yapılan çalışmaların takdir ederek Belediye Başkanı Bekir Kaya ve ekiplerine teşekkür ediyor.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacak olan 250 bin ton asfalt serimi çalışmalarını kenttin dört ayrı noktasında yapan belediye ekipleri yine belediye tarihinde bir ilk gerçekleştiriyor.

Editör: Wan Haber