Van Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması için 250 kişilik bir ekip ve 50 iş makinesi ile karla mücadele çalışmalarını yürütüyor. Halka bir çağrı yapan Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, yurttaşların mümkün olduğu sürece toplu taşıma araçlarını kullanması, özel araçlarını kullanan yurttaşların ise araçlarında mutlaka kış şartlarına uygun lastik ile zincir bulundurmalarını rica etti. 


Van’da bir süreden beridir devam eden kar yağışı nedeniyle hayat olumsuz etkileniyor. Kent merkezinde bulanan yolların temizlenmesi için tüm ekiplerini seferber eden Van Belediyesi, yurttaşların durumdan olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Cumhuriyet, Maraş, İkinisan gibi önemi ana arterlerde geceden beri çalışmalar yapan ekipler, ayrıca minibüs güzergahların temizlenmesi için de çalışmalar yapıyor. Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ve belediye başkan yardımcıları, kar mücadele ekiplerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Cumhuriyet ve Maraş caddeleri üzerinde kaldırım temizleme ve yol açma çalışmaları yapan ekipleri ziyaret eden Abi, şuan kentte büyük bir problemin olmadığını söyledi. Van Belediyesi ekiplerinin durmadan çalışmalarına devam ettiğini aktaran Abi, günler öncesinde belediyenin kar temizleme çalışmaları için hazırlık yaptığını söyledi. Dün geceden beri yoğun bir kar yağışının olduğunu, belediyenin buna hazırlıklı olduğunu ifade eden Abi, “Özellikle ana arterlerde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Belediyemizin tüm birimlerini kar temizleme çalışmaları için seferber ettik. 250 kişilik dev bir çalışma ekibiyle bu çalışmaları yürütüyoruz. Yurttaşlarımızın da mümkün olduğu sürece toplu taşıma araçlarını kullanmaları, kendi araçlarını kullanan yurttaşlarımızın ise mutlaka araçlarına zincir ve kar lastikleri takmaları gerekiyor. Araç kullanan yurttaşlarımızın hem yaya hem trafik kurallarına dikkat ederek, bir kazaya sebebiyet vermemelerini rica ediyoruz” dedi.


Belediyenin bir yandan kaldırım temizleme, bir yandan yol açma, diğer yandan da tuzlama çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini belirten Abi, yaşanacak sorunlar için yurttaşların Van Belediyesi Haber Merkezi’nin 0432-2156488 nolu telefonunu aramaları durumunda belediye olarak hizmetlerinde olacaklarını ifade etti.

Editör: Wan Haber