Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, depremde ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle boşalttığı eski binasını yıkarak yerine kültür merkezi yapma kararının ardından pasaj esnafı mahkemeye başvurmuştu.

Yapılan başvuru sonrası Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme, daha sonra yürütmeyi durdurma kararını da bozmasının ardından pasaj bugün mühürlendi. Ramazan ayında verilen karar doğrultusunda bir müdahale etmeyen Zabıta Daire Başkanlığı, bayramın da aradan çıkmasını bekleyerek bugün pasajı tamamen kapattı. Eşyaları içeride kalan esnafa ise istedikleri zaman malzemelerinin çıkartılabileceği söylenirken, pasaj esnafı ise yeniden mahkemeye başvuracaklarını belirterek toplu halde Van Adalet Sarayı’nın yolunu tuttular. 

Daha sonra konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit, mahkeme kararını uyguladıklarını belirtti.

Pasaj esnafının daha önce ruhsat başvurusunda bulunduklarını ve kendilerine alamayacaklarını ilettiklerini ifade eden Bozyiğit, “Bu arkadaşlarımız ruhsatı alamadıkları için mahkemeye başvurdular ve mahkemeye gittiler, bizde burayı programımız doğrultusunda mühürlemiştik. Ardından mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Biz de mührü açtık. Tekrar mahkeme yürütmeyi durdurmasını reddetti. Bu karar bayrama 12-13 gün kala geldi. Bizde Ramazan olduğu ve bayramın yaklaşması nedeniyle müdahil olmak istemedik. Bu ayın 11’i için tebligat gönderdik. Biz mahkeme kararının gereğini yerine getiriyoruz. Van Büyükşehir Belediyesi yıkım kararını almış, ihalesini yapmış. Tabi hakkınızı arayabilirsiniz bu doğaldır ama fayda vermez” dedi.

3-688.jpg

Herhangi bir yer tahsisi yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgi sahibi olmadığını da anlatan Bozyiğit, “Zaten birçok esnaf kendine iş yeri tutmuş durumda. Sizler de takdir edersiniz ki Van Büyükşehir Belediyesi de kendi programını uygulamak zorunda. Zaten karara göre olsaydı karar çıktığı an müdahil olurduk” ifadelerini kullandı.

4-524.jpg

Editör: Wan Haber