Avrupa Çocuk Filmleri Festivalinin açılış programına katılan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva çocuklara ilgisi ise büyük alkış aldı. Programda konuşan Takva, Bugün sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Odamız bünyesinde bulunan AB Bilgi Merkezi’nin düzenlediği Avrupa Çocuk Filmleri Festivali’nin 4.sünü yapıyoruz. Amacımız siz çocuklarımızı kültür sanat alanında da bilinçlendirmektir olduğunu belirterek “Van AB Bilgi Merkezi olarak her yıl çeşitli etkinliklerle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Seminerler, konferanslar, film festivalleri, yarışmalarla kentte AB konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Kurulduğumuz 2005 yılından beri yaptığımız etkinliklerle önemli çalışmalar yaptığımızı düşünüyoruz. Türkiye’de vatandaşların AB konusunda bilgilendirilmeleri için kurulan AB Bilgi Ağı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından kurulmuş ve bugün itibari ile Türkiye’de 21 AB Bilgi Merkezi Mevcuttur. AB konusunda farkındalık yaratmak, toplumun tüm kesimlerini AB konusunda bilgilendirmek üzere kurulan AB Bilgi Merkezleri, her yıl çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle çalışmalarını sürdürmektedirler. Van AB Bilgi Merkezi de bu amaçla kurulmuş ve aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu gün gerçekleştirdiğimiz Çocuk Filmleri festivalinden çocuklarımızın keyifle ayrılmasını istiyoruz. Programımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. İyi seyirler diliyorum.” Dedi.

Van Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis Geylani yaptığı konuşmada, Van TSO’nun her yıl AB Bilgi Merkezi vasıtasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çok güzel etkinlikler yaptığını belirterek “Bu yıl henüz eğitim öğretim yılının başında gerçekleşen bu film festivali gösteriyor ki, güzel ve başarılı bir çok çalışmaya daha imza atılacaktır. Saygıdeğer başkan ve ekibinin eğitim konusundaki hassasiyetlerini biliyoruz. Bu nedenle ortak çalışmalarla çok güzel işbirliklerini birlikte gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

""

Avrupa Çocuk Filmleri festivaline katılan tüm öğrencilere Okul çantası, boyama kalemi, kalem çantası ve defterden oluşan hediyeler dağıtıldı. Ayrıca AB yayını olan çocuk masalları da açılan standa çocuklara dağıtıldı.  Ayrıca festival boyunca Atrhur ve Minimoylar, Asteriks Vikinglere karşı ve Kediler Şehri çocuk animasyon filmleri gösterimi yapılacak. Açılış Programına Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halit Yakut, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Abi ve Diyadin Altındal da katıldı. 

Editör: Wan Haber