Düzce Vali Yardımcısı Muammer Aksoy'dan kurum müdürlerine Avrupa Birliği (AB) Proje birimlerinizi önemseyin kuvvetli tutun uyarısı.
Vali Yardımcısı Muammer Aksoy'un Başkanlığında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda "Valiliklerin Avrupa Birliği Sürecinde Etkinliklerinin Artırılması" Projesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, MARKA Proje Uygulama Birimi Başkan Vekili Şevket Kırıcı, Akçakoca TMO Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Daire Müdürleri ve her kurumdan bir proje sorumlusu katıldı.
Geniş katılımlı toplantıda Valiliklerin Avrupa Birliği Sürecinde Etkinliklerinin Artırılması, Proje Kültürünün Geliştirilmesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Destekleri Hakkında Bilgilendirme ve Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası görüşüldü.
Vali Yardımcısı Muammer Aksoy AB Bakanlığının Valiliklerin Avrupa Birliği Sürecindeki Etkinliklerinin Arttırılması Projesi hakkında genel bir bilgi verdi.
Aksoy, AB Yolundan hedefin daha yüksek standart olduğunu belirterek "AB'ye üyelik noktasında bu güne kadar yapılan çalışmalar kimimizi tatmin etmemiş olabilir fakat işin özünü bakarsanız doğru bir süreçtir, doğru uygulamadır. Temel yöntem olarak bu yakınlaşma ve bütünleşme sürecinde toplumları yakınlaştırmak. Yapıları ve düzenlemeleri yakınlaştırmak. Anlayışları yakınlaştırmak ve bu doğrultuda projeler yaparak uygulamak. Kazanımlar ise dahi ileri demokrasi, daha gelişmiş ekonomi, daha yüksek standartlar, daha müreffeh, gönenç bir toplum. Standartlara ulaşmak ülkemize kazanımdır. AB yolunda valiliklerin kapasitesini geliştirme projesinde 20 pilot il belirlenmiş Düzce'de bunların içerisinde" dedi.
Vali Aksoy son olarak kurum müdürlerine "İçerinizde ki AB Proje birimini önemseyin kuvvetli tutun" diye konuştu.
Vali Aksoy'un konuşmasının ardından Bakanlığın konuya ilişkin genelgesi Esra Altun tarafından katılımcılara okundu ve açıklandı.
Daha sonra Düzce Valiliği AB Proje Birimi sorumlusu Ahu Timurkaynak tarafından Proje Döngüsü konulu bir sunum yapıldı.
Marka Proje Uygulama Birimi Başkan Vekili Şevket Kırıcı ise MARKA Destekleri Konusunda bir sunum yaparak ardından katılımcıların konuya ilişkin sorularını yanıtladı.
Toplantıda son olarak Akçakoca TMO Şube Müdürü İbrahim Ağmil tarafından Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası ile ilgili olarak bir sunum daha yapıldı.
(AY)

12.02.2013 17:01:21 TSI

Editör: Wan Haber