Aksaray'da "Valiliklerde Avrupa Birliği (AB) işleri İçin Kapasite Oluşturulması" hususunu içeren proje toplantısı gerçekleştirildi.
Aksaray Valisi Selami Altınok, projenin 20 pilot ilde uygulanacağını, bu şehirlerden birinin de Aksaray olduğunu iletti. Aksaray'da proje oluşturma noktasında bir sıkıntı olduğunu ve bunu istişare ettiklerini kaydeden Vali Altınok, "Proje hazırlamak zor gibi görünüyor. Ama birkaç proje hazırlansa işin zor olmadığı görülecektir. Projenin ardından gelecek olan kaynakta işlerin hızlanmasına vesile olacaktır" dedi. Bu konuda özel gayret beklediğini aktaran Vali Altınok, kaymakamlara ödev verdi ve her kaymakamın kendi ilçesi için en az bir proje üretmesini istedi. Proje yapıp kaynaklar alınmazsa bu kaynakların başka ülkelerin projelerine gittiğini söyleyen Vali Altınok, "Proje büromuzu biraz daha geliştirmek gerekiyor. Konunun tüm tarafları özel bir gayret göstermezse proje çıkmaz. Özellikle kaymakamlarımız bu konuya eğilmelidir. Bu tip projeler kaymakamların kendilerini gösterebilecekleri bir fırsattır. Bu konuyu bir ödev olarak kaymakamlara vereceğim. Tüm kaymakamlarımız kendi İlçeleri adına en az bir proje üretecekler. Kaynağın ne kadarını alabiliriz diye değerlendirme yapacağız ve performansı ölçeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katarak bu işleri başarabiliriz" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Avrupa Bakanlığı Görevlisi Uzman Esil İnam, basına kapalı toplantıda proje detaylarına ilişkin bilgiler verdi. Toplantıya kaymakamlar, belediye ve üniversite temsilcileri, bazı kamu kurumlarının müdürleri ile bazı sivil toplum kuruluşu ve meslek odalarının temsilcileri katıldı.
(YC-AH-Y)

17.01.2013 16:22:20 TSI

Editör: Wan Haber