Ankara Valiliği, dün ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen ve iki kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, eylemin 6 kilo TNT tipi patlayıcıyla gerçekleştirildiğini açıklandı. Valilik ayrıca DHKP-C'li saldırganın yanında getirdiği el bombasının da patladığını belirtti.

Büyükelçiliğin personel ve ziyaretçi girişlerinin yapıldığı kapıdan sahte kimlik kullanarak geçiş yapmak talebinde bulunan saldırganın üzerinde taşıdığı bomba düzeneklerini patlatarak intihar eylemi gerçekleştirdiğini belirten Valilik, saldırı sonucunda Büyükelçilik güvenlik görevlisi Mustafa Karasu'nun hayatını kaybettiğini, gazeteci Didem Tuncay ile iki Büyükelçilik görevlisi yaralandığını açıkladı.

Valilik eylemin DHKP-C militanı tarafından gerçekleştirildiğini, eylemcinin ailesi tarafından fotoğraflarından teşhis edildiğini ama kesin kimlik tespitinin DNA testi sonrası yapılacağını duyurdu.

Tuncay'ın durumu iyiye gidiyor

Öte yandan saldırıda yaralanan eski NTV muhabiri gazeteci Didem Tuncay'ın tedavisi Ankara Numune Hastanesi'nde devam ediyor.

Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin, Tuncay'ın üç buçuk saat süren bir ameliyat geçirdiğini, sağlık durumunun iyiye gittiğini ve hayatı tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

Didem Tuncay'ın tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü dile getiren Zengin, şunları söyledi:

"Kendisi hızlı bir iyileşme sürecinde. Bilinci açık, konuşabiliyor. Hafta sonu yoğun bakımda tutacağız. Pazartesi günü yeniden değerlendirme yapacağız. Başka bölüme gönderilip gönderilmesine karar vereceğiz.

Tuncay'ın bir gözünü kaybettiği yönünde iddiaların da sorulduğu Prof. Dr. Zengin, sağ gözle ilgili operasyon gerçekleştirildiğini belirterek, daha sonra yeniden müdahaleler yapılacağını, bu müdahalelerden sonra gözün durumunun netlik kazanacağını söyledi. Bia

Editör: Wan Haber