Adana'da beyninde tümör olduğu için acilen ameliyat olması gereken ancak tedavi masrafları karşılanamayan 6 yaşındaki Utku'ya, Adana Valiliği sahip çıktı.
Gazeteci Kemal Yücel, bir hafta sonu oğlu Ali Utku Yücel (6) ile birlikte eğlenmek için buz pistine gitti. Burada kayarak kafasını yere çarpan minik Utku'ya kaldırıldığı Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde MR çekildi. Burada yapılan tetkiklerde Utku'nun beyninde tümör olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmalarda tümörün ameliyat ile alınması gerektiği bu ameliyatı ise Türkiye'de 3 doktorun yaptığı bu doktorların ise Ankara, İstanbul ve Adana'da özel bir hastanede görev yaptıkları belirlendi. Adana'daki özel hastaneye çocuğunu götüren Yücel, çocuğun acilen ameliyat edilmesi için gereken 30 bin lirayı denkleştiremedi. Bunun üzerine Yücel'in arkadaşları sosyal paylaşım sitelerinde, Utku'nun ameliyat parasının bulunması için yardım çalışmaları başlattı. Nitekim bu çalışmalar sonuç verdi ve Adana Valiliği, minik Utku'nun ameliyat masraflarını karşılayacağını bildirdi.
Ameliyat masraflarının ardından dün hastaneye kaldırılan Utku'nun ameliyatı bugün gerçekleştirilecek. Baba Kemal Yücel, Utku'nun ameliyat masrafları için başlatılan kampanya sırasında çok sayıda hayırseverin Utku'ya sahip çıkmak istediğini ancak Adana Valiliği'nin girişimlerinin yeterli olduğunu söyledi. Yücel, "Oğlumuz Ali Utku'ya yardım etmek isteyen, sahip çıkmak isteyen Türkiye insanına teşekkür ediyoruz. Bugün ameliyat olacak Utkumuz, inşallah iyi olacak" dedi.
Yücel, ameliyatın ardından tedavi sürecinin devam edeceğini belirtti.
Ali Utku'nun ameliyatını gerçekleştirecek doktorlardan, Uzman Doktor Süha Kınalı, Utku'nun geçirdiği kaza sonrası tesadüfen çektirdiği bir MR'da beyninde tümör saptandığını hatırlattı. Utku'nun şuan gayet sağlıklı olduğunu kaydeden Kınalı, "Umarım yapılacak olan cerrahi müdahalenin ardından sağlığına kavuşacak. Önemli olan tahlil sonuçlarının iyi çıkması, ameliyat seyrinin iyi gitmesi. Ameliyatı Prof. Dr. Sebahattin Hacıyakupoğlu ile birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
(SZP-ÖZ-Y)

19.02.2013 13:46:20 TSI

Editör: Wan Haber