Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.
Ziyarette konuşan Vali Mayda, Gümüşhane'nin uzun yıllardır özlemle beklediği Süleymaniye Mahallesi Kayak Kış Sporları Turizm Merkezi çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.
Süleymaniye'nin planlarının tamamlandığını ifade eden Mayda, "Kayak tesisine yol yapılması gerek. Ankara'daki uzman arkadaşların kanaati otelin Süleymaniye'de olması yönünde. Dolayısıyla kayak pistinin bulunduğu alana yol yapılmamasını önerdiler. Bende yerin incelenmesini istedim. Bu konunun haricindeki tüm işlemlerimiz tamam. Çevre ve Koruma İmar Planları bitti. Sözümüzü yerine getirdik. Bu işlerin takibini Kelkitli hemşehrimiz Şener Şen yapıyor. Önümüzdeki günlerde ilimize gelerek incelemelerde bulunacak. Ama otelin yukarıda olmaması daha uygun görülüyor. Otele giren kişi hazırlığını yaparak gondol, teleferik ve telesiyej ile kayak pistine ulaşacak. Bunların planlamasını son aşamaya getirdik. Muhtemelen otel aşağıda olacak. Süleymaniye bizim kültürümüz ve kimliğimiz. Otelin yerinin tam olarak belirlenmesi halinde tüm planları tekrar kurula sunacağız ve hızlı bir şekilde takibini yapacağız." dedi.
(RE-ÖS-Y)

04.01.2013 13:39:20 TSI

Editör: Wan Haber