Erzincan'da Fatih Projesi kapsamında düzenlenen tablet dağıtım töreninde tabletlerin şifrelerinin kırıldığını öğrenen Vali Selman Yenigün, öğrencilere nasihat ederek, "Şifre kırmazsınız herhalde. Önemli olan tabi bunu yararlı alanlarda kullanabilmektir" dedi.
Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı'nın işbirliği ile düzenlenen 'Okul Sütü Projesi', Erzincan'da da uygulanmaya başlandı. Fırat İlkokulu'nda düzenlenen törenle proje kapsamında minik öğrencilere protokol tarafından süt dağıtıldı. Programa Vali Selman Yenigün, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, müdür yardımcıları, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Erzincan genelinde 141 okulda öğrencilere süt dağıtımı yapıldığını belirterek, "Haftada üç gün yaklaşık 14 bin öğrencimize süt dağıtımı yapılacak. Bu yıl süt dağıtımında 'Biz Geleceğiz Gelecek Bizim' sloganıyla projemiz hayat bulacak. Gerçekten de bu çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların sağlıklı bir şekilde geleceğe yetişmeleri bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak" dedi.
Vali Selman Yenigün ve davetliler daha sonra minik öğrencilere süt dağıtımı yaptılar. Erzincan'da 2013 yılı içerisinde 141 okulda 14bin 719 öğrenciye süt dağıtımı yapılacak. Vali Yenigün ve beraberindekiler, süt dağıtım töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselere yönelik düzenlenen Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme (Fatih Projesi) kapsamında Erzincan Anadolu Lisesi'ne geçti. 116 öğrenci ve 35 öğretmene tablet bilgisayarlar düzenlenen törenle dağıtıldı. Öğretmenlere tablet bilgisayarlarını takdim eden Vali Yenigün, daha sonra uygulamanın yapıldığı bir sınıfa girdi. Burada öğrencilerin arasına oturan Vali Yenigün, projeyi uygulamalı olarak izledi. Ziyaret sonunda öğrencilere tablet bilgisayarlarının verildiği sırada Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, geçen yıl uygulamanın başladığı Mustafa Doğan Anadolu Lisesi'nde kurulum yapan firma yetkililerinin öğrencilerin tablet bilgisayarların şifrelerini kıramayacağını söylediklerini ancak tablet bilgisayarların dağıtılmasından 1 saat sonra öğrencilerin şifreleri kolaylıkla kırdığını söyledi. Vali Yenigün, öğrencilere nasihatlerde bulunarak, sosyal medyadaki sitelere girmemeleri için, "Şifre kırmazsınız herhalde. Önemli olan tabi bunu yararlı alanlarda kullanabilmektir" dedi.
Vali Yenigün, "Bütün hedef tüm öğretmen ve öğrencilerimizi bir yandan tablet bilgisayar ile tanıştırıp onu kullanmalarını sağlamak ve bir yandan da teknolojinin artık eğitim yuvalarımızın içinde yer almasını sağlamaktır. Tabi hem öğretmenlerimize daha kolay eğitim öğretim verme imkanı sağlayarak, öğrencilerimizin teknolojinin nimetlerinden istifade etme suretiyle bilgiye daha kolay, daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde erişmelerini sağlamaktır. 25 okulda bu akıllı tahta dediğimiz sistem kurulmuş oldu. 485 öğretmenimizde ayrıca bu sistemin kullanımı ile ilgili kurstan geçirildi" şeklinde konuştu.
(CM-Y)

15.02.2013 14:52:10 TSI

Editör: Wan Haber