Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ile İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Ulaş-Şarkışla ilçelerinin kavşak noktasındaki Kovalı köyüne yapılması planlanan Et ve Süt Entegre Tesisleri arazisinde incelemelerde bulundu.
Ziyarette, bölge halkı ile sohbet eden Vali Kemelek, Köy Muhtarı Adem Hatunoğlu'ndan köy hakkında bilgi aldı. Tarım ve hayvancılığın ilimiz açısından önemine vurgu yapan ve kırsalda canlı bir nüfus görmek istediğini kaydeden Vali Zübeyir Kemelek, kurulması planlanan tesis hakkında da bilgi verdi.
Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin ilde kesimhane olmaması ve diğer illere taşıma sıkıntısı nedeniyle pek çok zorluk yaşadığını dile getiren Vali Kemelek, "Bu sorunu ortadan kaldırmak, il genelinde hayvancılığı cazip hale getirmek ve üreticinin kazanmasını sağlayıp göçü önlemek amacıyla böyle bir tesis planladık. AB normlarında, ISO Belgesi standartlarında dünyanın her tarafına pazarlayabileceğimiz et ürünlerini burada yapmaya çalışacağız. Canlı hayvanlar bu modern tesislerde İslami kurallara göre kesilerek kıyma, kavurma, biftek, sucuk, salam, sosis, pastırma haline getirilecek. Daha sonra bu ürünler paketlenip oluşturulacak olan soğuk hava depoların da muhafaza edilip iç ve dış pazara sunulacak. Et ve Süt Entegre Tesisinin en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.
Valimiz Kemelek'e tesis hakkında gelinen son noktayı anlatan Genel Sekreter Salih Ayhan gerçekleştirilecek olan yatırım için arazide tahsis işlemlerinin başladığını belirterek, mera komisyonunun da çalışma yaptığını söyledi. Kurumca yapılacak olan tesisin vaziyet planı çalışmalarının sürdüğünü ve alanda çeşitli düzenlemeler yapılacağını kaydeden Ayhan, alanda yol yapım işlerinin de kısa süre içerisinde başlayacağını ifade etti. Yaklaşık olarak 170 bin metrekare alana yapılacak olan tesiste günlük 350 büyük baş, 500 adet küçükbaş hayvan kesimi planlandığını aktaran Genel Sekreter Ayhan, ayrıca günlük 200 ton süt işleme imkânının sağlanacağını da sözlerine ekledi.
(UY-ZB-Y)

15.02.2013 13:31:38 TSI

Editör: Wan Haber