Tuşba ilçesi Yalı Mahallesi’ndeki Şahabettin Özarslaner Tesisleri’nde kulüp yönetimi ile bir araya gelen Vali Zorluoğlu; Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ile kulübün diğer yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda mali tablodan transferlere, teknik ekipten takım kadrosuna ve tesislere kadar pek çok konuda bilgi aldı.

Toplantıda Vali Zorluoğlu’na, yönetici Nevzat İnanç tarafından geçtiğimiz mart ayında göreve gelen yeni yönetimin takımı emanet ettiği Erdoğan Yılmaz liderliğindeki teknik kadronun talepleri doğrultusunda yapılan transferler ve kulübün transfer politikası hakkında da bilgi verildi.

Kulübün mali yapısı ve personel durumuna ilişkin verilerin de yer aldığı sunumun ardından yaptığı konuşmada, hem Van Valiliği hem Van Büyükşehir Belediyesi olarak kulübe mutlaka maddi-manevi desteklerinin olacağını açıklayan Vali Zorluoğlu, Karakobralara kaynak aktararak, şampiyonluk yolunda kendilerine katkıda bulunacaklarını söyledi.

Bir futbol kulübünde en önemli hususun iyi yönetilen ve kaynaşmış bir takım kimliği kazanabilmek olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, tecrübeli bir teknik ekibin önderliğinde, deneyimli ve genç futbolculardan oluşan yeni bir takım kurulma çabasını gözlemlediğini ifade etti.

3. ligde verilecek şampiyonluk mücadelesinde oyuncular, teknik ekip ve yönetim arasında, saha dışı ve saha içi uyumun büyük önem taşıdığını da kaydeden Vali Zorluoğlu, futbolda şans faktörünün de en önemli unsurlardan biri olduğunu hatırlattı.

Van Büyükşehir Belediyespor yöneticileriyle Van’a gelmeden önce kulüp idareciliği tecrübelerinin bulunduğunu paylaşan Vali Zorluoğlu, “Futbol takımımız ve üst liglere çıkma mücadelesi, Van için çok kıymetli. Başarı artar ve ivme yukarı doğru çıkarsa, bu tablo mutlaka kentin sosyal hayatında büyük değişiklikleri beraberinde getirecektir. Bu takım bizim ve elbirliğiyle daha iyi yerlere gelmesi için çalışacağız” dedi.

Takımın ilk etap kampını Van’da yaptığını ve şu an Erzurum’da kampta bulunduğunu belirten Kulüp Başkanı Çalım ise, takımın bazı mevkilerinde halen eksikler bulunduğunu ve arayışların sürdüğünü söyledi. Vali Zorluoğlu’nu aralarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını aktaran Başkan Çalım, “Yeni ve iyi bir takımız, emin adımlarla da hedefimize ilerliyoruz. Erzurum kampımızda özel maçlarımız olacak. İnşallah siz idarecilerimizin de desteğiyle takımımızı hep birlikte şampiyonluğa taşıyacağız” diye konuştu.

Toplantı sonrası kendisine, ismi yazılı forma hediye eden yöneticilerle tesisi gezen Vali Murat Zorluoğlu, antrenman sahasını ve zemini de inceleyerek beğenilerini ifade etti. (iha)

Editör: Wan Haber