Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ile birlikte Ticaret Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.
Okulda incelemelerde bulunan Vali Yurdakul, öğrencilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Yurdakul, öğrencilerin sorunlarını dinledikten sonra çözüm arayışları için öğretmenler odasında İl Milli Eğitim Müdürü ile birlikte öğretmen ve idarecilerle bir toplantı yaptı. Öğretmenlerle tek tek tanışan Vali Yurdakul, öğrencilerin daha iyi bir eğitim alabilmeleri için öğretmenlerden iyileştirici ve geliştirici proje hazırlamalarını istedi.
Veysel Yurdakul, burada öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, "Her insanın ve her bölgenin farklı özellikleri vardır. Doğal olarak ihtiyaçları da farklıdır. Özellikle meslek liselerinin hayata hazırlayıcı eğitim vermesi ile farkındalığını sergilemektedir. Okul yönetimi ve öğretmenlerin üzerine düşen görev ve sorumluluklar ise, çocukların kötü alışkanlıklarının tespit edilmesi ve çevreye duyarlı, sağlıklı nesil olarak yetişmelerini sağlamaktır" şeklinde konuştu.
Vali Yurdakul, okul ve kütüphanelerde milli değerleri yansıtan kitapların yer alması gerektiğini de sözlerine ekledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise, okulun bu yılki LYS hedefinin 300 puan olduğunu belirterek, geçen yıl ki hedef olan 290 puanından ötürü öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Yaşar Alabalık, Vali Yurdakul'a okulla ilgili bilgiler vererek, "Bitlis'te 6 yıl önce eğitim öğretim hayatı daha verimsizdi. Bunun nedeni de ilköğretim eğitiminin verimsiz geçmesiydi. Son yıllarda ilk ve ortaöğretimlerde eğitim kalitesinin artması lise düzeyi eğitimlerinin de kaliteli olmasını sağladı. Bunun en büyük etkeni yerli öğretmenlerin uzun yıllar Bitlis'te kalmasıdır" diye konuştu.
(VO-MSA-Y)

11.12.2012 15:57:00 TSI

Editör: Wan Haber