Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Güroymak ilçesinde daha önce TEKEL binası olarak kullanılıp tekstil fabrikasına dönüştürülen ve 100 kişinin istihdam edildiği Nur Yapı Tekstil ve Konfeksiyon Fabrikası'nı ziyaret etti.
Firma yetkilileri tarafından karşılanan Vali Yurdakul, üretim bölümünü gezerek ürünleri inceledi ve 2 aydır faaliyet gösteren fabrika hakkında bilgi aldı. Burada bir açıklama yapan Vali Veysel Yurdakul, yeni kurulmasına rağmen şimdilik 100 kursiyerin tekstil fabrikasında istihdam edildiğini söyledi. Yurdakul, "Yüzde 50 garantili diye başlanmış, ancak işverenden almış olduğumuz bilgilere göre bunu yüzde 100 olarak neticelendirilecek. Zaman içerisinde bu istihdam rakamı yüzde 200'e kadar çıkacak. Tabi bizim niyetimiz sadece bu işletmenin bu şekilde kalmaması, bunun artarak devam etmesidir. Özellikle bölgemizde işsizlik hat safhada. İş-Kur İl Müdürlüğü'nden aldığım rakamlara göre sadece Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 5 bin gencimiz müracaat etmiş. Biz buradaki yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen başta milletvekillerimize, İl Özel İdaresi personelimize, ilçe kaymakamımız ve değerli yatırımcımıza, gençlerimize teşekkür ediyorum. Kendi el emekleriyle bir kurs öğreniyorlar. Hem altın bilezik sahibi oluyorlar hem de bu bölgenin, ilçenin, şehrin istihdam hayatına katkıda bulunuyorlar. Bizler gençlerimizin meslek sahibi olmaları için bütün ilçelerimizde meslek edindirme kurslarını faaliyete geçirdik. Böylelikle hem gençlerimiz meslek sahibi oluyorlar, fabrikalarda çalışarak kendi ayaklarının üzerinde durup ailelerine bakıyorlar, evlerine aş götürüyorlar ve olumsuz noktalardan uzak duruyorlar" diye konuştu.
Bitlis Çalışma ve İş-Kur Müdürü Alaattin Aslan ise, Nur Yapı Tekstil işbirliğiyle bu çalışmayı yürüttüklerini belirtti. Aslan, "Herhangi bir mesleği olmayan, mesleğinde yetersiz olan veya mesleği iş piyasasında geçerli olmayan işsizlerin; iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan mesleklerde yetiştirilip, becerileri geliştirilerek veya meslekleri değiştirilerek istihdam edebilirliklerini artırmak ve iş kurmalarına yardımcı olmak amacıyla kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerin en az yüzde 50'sine istihdam sağlaması amacıyla istihdam garantili kurs düzenlenmiştir. İstihdam garantili düz dikiş makinecisi mesleğinde 33 erkek ve 67 bayan olmak üzere toplam 100 kişi aktif olarak çalışmaktadır. Toplam kurs maliyeti 163 bin 718 TL olup, kursa katılan her kursiyere müdürlüğümüz tarafından günlük 20 TL cep harçlığı verilmektedir" dedi
(GO-MSA-Y)

11.02.2013 17:11:31 TSI

Editör: Wan Haber