Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur'da hizmet veren sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Vali Yılmaz, ziyaret programı kapsamında Burdur Ticaret Borsası, Burdur Barosu ve Ziraat Odası'nı ziyaret ederek, Burdur'un sorunlarını, çözüm önerilerini ve ildeki önemli gelişmeleri Sivil Toplum Örgütleri yönetici ve üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu.
Vali Nurettin Yılmaz ilk olarak Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile biraraya geldi. Et ve süt piyasasının güçlendirme çalışmalarının konuşulduğu sohbette Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, Türkiye'nin en sistemli tarımsal kooperatif çalışmalarının Burdur'da olduğunu vurgulayarak mevcut en önemli sorunun süt gelirinin saman ve yem ihtiyacını karşılamaması olduğunu dile getirdi.
Vali Yılmaz, hayvancılığın gelişmesi için öncelikli olarak süt üretiminin desteklenmesinin önemini ifade ederek üreticinin profesyonel çalışmasının verimin ve kazancın artırılmasında önemli rol oynadığını söyledi. Kemer'de toplu bakım ve sağım yerlerinin kurulma çalışmalarının olduğuna da değinen Vali Yılmaz, bu tür birlikte yapılacak üretim hamlelerinin hem kaliteyi hem de fiyatlandırmaları etkileyeceğini dile getirerek bununla birlikte Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu gibi oluşumların da desteğini, iyi hazırlanmış projelerle alan ve tedbirli bir şekilde hayata geçiren çiftçinin de daha kazançlı olacağını sözlerine ekledi.
Vali Yılmaz daha sonra Burdur Baro Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burdur Baro Başkanı Yusuf Çiftçi ile görüşen Vali Yılmaz, Baro faaliyetleri hakkında sohbet etti.
Vali Yılmaz, ziyaret programı kapsamında son olarak Burdur Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşen Vali Yılmaz, çiftçinin ve üreticinin sorunlarının çözümü ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Vali Yılmaz, beraberindeki heyetle birlikte Ziraat Odası'nın yanında bulunan bir kafeye uğrayarak, işletmeci Süleyman Er'le sohbet etti.
(HG-SK-Y)

19.01.2013 13:12:50 TSI

Editör: Wan Haber