Düzce Valisi Adnan Yılmaz Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilen önemli atılımlarla Türkiye'nin geleceğinin daha aydınlık olacağını söyledi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ise yüksek olduğu gerekçesiyle ödenmeyen sigorta primlerinin farklı şekillerde yine sanayici ve işverenin cebine yansıdığının altını çizdi.
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Düzce Ticaret ve Sanayi Odasında Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlik Teşvik Uygulamaları konulu bir konferans gerçekleştirildi.
Konferansın açılış konuşmasını İl Müdürü Erkin Avcı yaptı. Avcı konferansın amacına ilişkin şunları söyledi: "Mutlu yarınları mimarı her birey için Anayasal bir hak olan sosyal güvenlik konusunu değerlendirmek üzere böyle bir konferans gerçekleştirdik. Bilinçli işveren, bilinçli işçi, bilinçli emekli ile geleceğe ümitle bakan bir Türkiye oluşturmak istiyoruz."
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük yüksek olduğu gerekçesiyle ödenmeyen sigorta primlerinin daha sonra işverenin cebine yansıdığını kaydederek "Düzceliler Sosyal Güvenlik konusuna sahip çıkıyor. Salonu dolduran sanayici ve iş adamlarından da bunu anlıyoruz. Bizde oda olarak elimizden gelen desteği veririz. Ülkenin iç güvenliği çok önemli. Buda Sosyal güvenlik sisteminin sağlamlaştırılmasıyla mümkün olur. Devlete sırtını yaslayanın sırtı yere gelmez. Sosyal Güvenlik Kurumu son yıllarda önemli hamleler yaptı. Bilindiği gibi 2012 yılı Aralık ayı itibariyle 5084 sayılı teşvik yasası sona erdi. Artık işverenler daha yüksek prim ödeyecek. Yalnız şunun bilinmesi gerekiyor, her kayıt dışı istihdam için doğan zarar yine sanayici ve işveren tarafından karşılanıyor. Yani işçiniz için vermediğiniz prim bedelini her türlü devlete ödüyorsunuz. Ayrıca kayıt dışı istihdamı önlemek için bunu maruz kalan kişilerin mutlaka alo 170 hattına şikayette bulunmaları lazım" diye konuştu.
Vali Adnan Yılmaz ise SGK'nın geleceği ekonomik anlamda garanti altına alan bir kurum olduğuna dikkat çekerek "5502 sayılı kanun ile bir devrim gerçekleşti ve üç ayrı kurum bir çatı altında toplandı. Etkin hızlı ve güvenilir kavramları en çok SGK'ya yakışmaktadır. Kurum nüfusun tamamının geleceğini ekonomik anlamda garanti altına almaktadır. SGK'nın yeni hizmet binası inşallah çok yakın zamanda hizmete girecek. Düzce'nin değerine değer katacak bir bina olacak. Atılan bu önemli adımlarla yarınların daha aydınlık olacağına inanıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Kurum Müdürü Erkin Avcı tarafından Sosyal Güvenlik Reformunun yansımaları konulu sunum gerçekleştirildi. Konferans Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Ali Yerlikaya'nın yeni teşvik uygulamasıyla ilgili bilgi vermesi ile son buldu.
(AY)

04.02.2013 17:32:29 TSI

Editör: Wan Haber