Tekirdağ'da Islah OSB'ler için Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin (ÇOSB) alt yapısı örnek alınacak.
İlk olarak Velimeşe'de bulunan Dizayn Group Fabrikası'nı ziyaret eden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'ya, Vali Yardımcıları Mustafa Yel, Bekir Sıtkı Kocakundakçı ve Mustafa Masatlı, İl Genel Meclis Üyesi Ercan Çorbacı, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ve Islah OSB Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.
Dizayn Group'ta incelemelerde bulunan Vali Yerlikaya'nın 2'inci durağı ÇOSB'de bulunan Hakan Plastik fabrikası oldu. Yerlikaya'yı Hakan Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Karadeniz ile fabrika yöneticileri karşıladı. Beraberindekilerle tesisi gezen Yerlikaya, üretim alanlarında da incelemede bulundu. İncelemelerin ardından kısa bir süreliğine öğle yemeği arası verilirken, ardından idari binada Hakan Plastik'e ilişkin sunum gösterisi yapıldı.
Fabrika ziyaretlerinin ardından ÇOSB İdari Bina'ya geçen Vali Yerlikaya ve beraberindekileri Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan karşıladı. Vali Yerlikaya ise, güzel bulduğunu belirttiği yeni ÇOSB İdari Binası'nın hayırlı olması temennisinde bulunurken, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu binanın açılışının önümüzdeki mart ayında gerçekleşeceği bilgisi verdi.
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Islah OSB'lerin alt yapı projeleriyle ilgili temaslarda bulunmak üzere ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirerek, ''Islah OSB çalışmaları kapsamında alt yapı ve üst yapı çalışmalarına odaklanıyoruz. Bunlara ilişkin de ilimizde alt yapı çalışmalarında faaliyet gösteren Dizayn Group ve Hakan Plastik fabrikalarını ziyaret ettik. Burada yaptığımız ziyaretlerden de oldukça etkilendik. Çünkü, biz ihtiyaçlarımızı projeyi yapacak firmalarla tartışırken bu sektörün içerisinde teknolojiyi iyi kullanan, en son yeniliğe açık olan firmalardan etkilenmek istiyorduk. Yani bu firmalarla düşünce alışverişinde bulunmak istiyorduk. Bunu da yaptık. Bununla da ziyaret amacına ulaştı" diye konuştu.
''Nihayetinde Çorlu OSB'mize gittik.'' Diyerek konuşmasını sürdüren Vali Yerlikaya, "Buranın alt yapıda ulaştığı noktayı, dünden bugüne olan gelişimini, dün hangi noktadaydı bugün geldiği nokta ne, bunları nasıl hazırladık, kullanıcıların memnuniyet düzeyleri neler, 'keşke şunu şöyle yapsaydık' dedikleri neler var. Biz yeni Islah OSB'lerde keşke demeyelim diye o tecrübelerden yararlanmak istedik'' şeklinde konuştu.
Yapılan bilgilendirmenin ardından toplantı basına kapalı olarak sürdü.
(MAA-Eİ-Y)

22.01.2013 18:19:45 TSI

Editör: Wan Haber