Erzincan Valisi Selman Yenigün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, gazeteciliğin fedakârlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu hatırlatarak, Erzincan'da görev yapan tüm basın mensuplarının gazeteciler gününü kutladı.
Vali Yenigün yazılı açıklamasında; "Ülkemizde gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesinin simgesi olan 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 Sayılı Kanun, gazetecilerimiz için büyük önem taşıdığından 10 Ocak tarihi Çalışan gazeteciler günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle tüm basın mensuplarımızın 'Çalışan Gazeteciler Gününü' kutluyorum.
Cumhuriyet'in ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru ve temel taşlarından biri olan yazılı ve görsel basın, Büyük Önder Atatürk; ün ''Basın, milletin müşterek sesidir. Basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.''sözünde belirttiği gibi basın Cumhuriyetin ve demokrasinin gelişmesinde büyük bir kuvvet olduğu vurgulanmıştır
Gazetecilik, özellikle fedakârlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi yaparak, ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde önemli katkılar sağlamaktadır.
İlimizde; üstün gayret ve zor şartlarda görev bilincini kaybetmeden, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde başarıyla görevlerini yerine getiren gazeteci arkadaşlarımızın bu onurlu görevi, bundan sonra da aynı duyarlılıkla ve kararlılıkla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.
Bu düşüncelerle basınımızın temel taşı olan vefakâr gazetecilerimizin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutluyor, sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.
(CM-AA-Y)

10.01.2013 13:41:24 TSI

Editör: Wan Haber