Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, basın, demokrasilerin vazgeçilmez unsur olduğunu, ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarının bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmakta olduğunu bildirdi.
Özellikle kamuoyunun bilgilendirilmesinde basın mensuplarına çok büyük görev ve sorumluluklar düşmekte olduğunu belirten Vali Yaman 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda;
"Ülkemizde, bölgemizde ve İlimizdeki gelişmeleri doğru şekilde algılayıp yorumlayarak halkın bilgilendirilmesinde gazetecilerin etkin bir rolü bulunmaktadır. Bununla birlikte İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasında basının ve basın mensuplarının büyük bir rolü ve elde edilecek neticede ise büyük bir payı olacağına inanıyorum. Her konuda kamuoyu oluşturan, meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren basınımızın, demokrasi için hayati bir öneme sahip olduğunu biliyoruz.
Basının, kamuoyunun sesi olma görevini başarıyla yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üzerinde tutması, doğru, ilkeli ve objektif habercilik anlayışından ayrılmaması büyük önem taşımaktadır.
Fedakârca çalışan basın mensuplarımıza gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir.
Bu düşüncelerle; ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, kamuoyunu aydınlatmak için her koşulda, sorumluluk duygusu içinde büyük bir özveriyle çalışan fikir işçilerimizin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlar, sevgi ve selamlarımı sunarım" kaydetti.

09.01.2013 15:12:39 TSI

Editör: Wan Haber