Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Trakya Bölgesi'nin turizm açısından sıkıntılı olduğunu söyledi.
Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 3. Geleneksel Trakya Turizm Paneli'nde bir konuşma yapan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Trakya Bölgesi'nin turizm yatırımları açısından sıkıntılı olduğunu fakat Trakya Bölgesi'nde bulunan 3 il içerisinde en sıkıntılı olan ilin Kırklareli olduğunu söyledi.
Kırklareli'nin turizmden alacağı payı arttırmayı düşünmekte olduklarını belirten Vali Yaman;
"Bölgemiz turizm yatırımları açısından sıkıntılı ama bu üç il içersinde turizm yatırımları açısından en sıkıntılı olan ilde Kırklareli. Bunda ildeki yatırımcıların korkusu mu var yoksa rekabet korkusu mu var bilmiyoruz. Aslında yatırım yapmaktan korkulmaması lazım. Yatak kapasitemiz ne adar az olursa Türkiye'de ve yurt dışınsan gelecek olan turistler o kadar az olur. Turizm faaliyetleri içersinde güzergah ve varış noktası vardır. Varış noktasındakiler para kazanacak ama aradakiler ne yapacak. Aradakiler el sanatları, yeme-içme ve konaklama faaliyetlerini arttıracak. Sektörden arada kalanlarında pay alması gerekir.
21 milyon destek aldık. Bu paranın 10 milyon TL'ni kar amacı gütmeyen kuruluşlara kültür ve turizm alt yapısı için karşılıksız olarak vereceğiz. Kırklareli'de otel sayılarını arttırmaya çalışıyoruz. Kırkalreli'de bir çok tarihi binaları restore ederek turizme kazandırdık bunlardan bir tanesi Türk Ocağı Binası. Kıyıköy'de bulunan tarihi bir binamızın projesi hazırlıyor. Vali Faik Üstün İlk Öğretim Okulunu 25 odalı butik otel haline getireceğiz" dedi.
"Biz üniversite olarak bu coğrafyaya katkıda bulunabileceğimiz her alana el atmak, her alanda katkımızı sunmaya çalışmak bizim en büyük gayemizdir."
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç "Biz üniversite olarak bu coğrafyaya katkıda bulunabileceğimiz her alana el atmak, her alanda katkımızı sunmaya çalışmak bizim en büyük gayemizdir" dedi.
Kırklareli Üniversitesi bünyesinde kurulan turizm fakültesi tarafından Bölge Turizmi 3. kez ele alındığını belirten Rektör Aykaç;
"Her alanı gücümüz yettiğince geliştirmek istiyoruz. Geçmişten ders alarak bugünleri yaşıyoruz ancak geleceği de mutlaka görmemiz gerekiyor. Sadece bugünde yaşayıp bu günle yetinmememiz mutlaka geleceği takip etmemiz, geleceğe yönelik hazırlık içinde olmamız gerekiyor. Bu çerçevede Kırklareli'nin genel olarak Trakya'nın Turizm açısından sahip olduğu potansiyel işin uzmanları tarafından değişik açılardan ele alınıp ortaya konuluyor. Bugün itibariyle bu potansiyelin ne kadarından yararlanıyor ve ne kadarını hayata geçirebiliyoruz, 'ne kadarı bize katkı sağlıyor' dersek burada ciddi bir sorun olduğunu zaten hepimiz görebiliyoruz. Bu işin zor tarafları var. bu güne kadar böyle bir potansiyel var ama Trakya olarak bu potansiyelin çok azından yararlanıyoruz. Çok küçük ölçüde bu potansiyelden yararlanıyoruz. Trakya ve Kırklareli olarak sahip olduğumuz tabiat, coğrafi, tarihi ve iklim güzelliklerini şimdiye kadar ne kadar korunabildiyse şimdiden sonra daha fazlasını en azından şimdi olduğu kadar korumak zorundayız. Tabiatı, çevreyi korumak zorundayız. Trakya'nın gelişmesi için kullanılması gereken yollardan bir tanesi turizmdir. Biz Trakya'da bir gelişme trendi çizmek istiyorsak turizmden yararlanabiliriz" dedi.
Konuşmaların ardından panele geçildi. Panel Başkanı olarak KLÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan, konuşmacı olarak, Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz katıldı.

13.12.2012 19:21:16 TSI

Editör: Wan Haber