Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli merkez ilçe Karahdır mahallesi, Dereköy köyü ve Babaeski ilçesinde meydana gelen sel felaketinden sonra Başbakanlık 250 bin TL ödenek geldiğini söyledi.
Başbakanlık tarafından gönderilen ödenek ile sel felaketinden etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirten Vali Yaman;
"Geçtiğimiz Pazartesi ve Salı günlerinde Dereköy köyünde, Babaeski ilçesinde ve Kırklareli Karahıdır mahallesinde su baskınları oldu. AFAD ekibi, Devlet Su işleri, karayolları, özel idare tüm ekipler o bölgelerde çalışmalar yaptı. Başbakanlık AFAD'dan istediğimiz ödeneklere cevap geldi. 250 Bin TL yardım gönderildi. Gönderilen ödenek ile oradaki vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını, temizlik ihtiyaçlarını karşılamak için dağıtılacak. Afet olduğu zaman yapılan çalışmalar, hayatın normale döndürmesi çalışması, hasar tespiti yapılıyor ve ilgili kurumlara tespitler gönderiliyor. İl etapta hayatı normale döndürmek için Başbakanlık ödenek gönderiliyor. O ödenekle vatandaşımızın acil ihtiyaçları karşılanıyor" dedi.

08.02.2013 15:42:50 TSI

Editör: Wan Haber