Giresun Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünce valilik çalışanlarına Masa Başı Egzersiz Projesi'nin tanıtımı Valilik Konferans Salonu'nda yapıldı.
Tanıtım öncesi konuşma yapan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Zeki Atlı, "Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde masa başında çalışanlarına uygulanacak projeyle, personelin yapacağı 15-20 dakikalık hareketler iş verimini arttırmasına yardımcı olacak. Yıl boyunca devam edecek proje kurumların belirlediği gün ve saatlerde antrenörlerimiz denetiminde uygulanacak" dedi.
Ardından Müdürlük uzmanlarınca projenin tanıtımı yapılarak dinleyicilerin de katılımıyla masa başında yapılabilecek egzersiz örnekleri gösterildi. Uzmanlar masa başında 2 saatten fazla hareketsiz kalmamak gerektiğini söyledi.
Özellikle boyun hareketleri sonrası boyun bölgesinin oldukça rahatladığını belirten Vali Şahin, kendisinin de bu önerileri uygulayacağını kaydetti. Projenin uygulanması halinde bilinçli yapılan hareketlerle vücudun rahatlatılabileceğini belirten Vali Şahin, "Bu sebeple doktorlara ve hastanelere daha az iş düşecek. Bu işten hastaneler zararlı çıkacak" şeklinde konuştu.
Proje tanıtım toplantısına Vali Şahin'in yanı sıra, Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz ve İl Müdürleri ile çalışanlar katıldı.
(MB-ÖS-Y)

21.02.2013 13:04:42 TSI

Editör: Wan Haber