Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Vali Turhan, "Basın çalışanlarının fedakarca görev yaptıklarını biliyor, görüyor ve takdirle karşılıyoruz" dedi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Vali Ahmet Turhan, yayınladığı mesajda şunları söyledi:
"Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basınımız; demokrasimizin daha sağlıklı yürümesi açısından çok önemlidir. Kamuoyunun doğru haber alması için gecesini gündüzüne katan basın çalışanlarının sorumluluklarını zor şartlar altında yürüttüklerini, halkı bilgilendirmek için mesleklerinin icrasında fedakarca görev yaptıklarını biliyor, görüyor ve takdirle karşılıyoruz. Kamu yararını her şeyin üzerinde tutarak, basın meslek ilkelerinden ödün vermeden vatandaşlarımıza tarafsız bir şekilde günün her saatinde haberleri aktaran gazetecilerin zor şartlar altında bir kamu görevini yerine getirdiklerini biliyoruz. Gücünü kamuoyundan alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın mensupları, yönetimlerle vatandaşlar arasında oluşturdukları köprü vasıtasıyla, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkılar sağlamaktadır. Böyle, çok önemli bir toplumsal görevi yerine getiren çalışan gazetecilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı, mesai kavramı gözetmeksizin görev yapan bu arkadaşlarımıza görevlerini yaparken tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını kolaylaştırarak, onlara katkı sağlayacak tutum ve davranışları sergilemek durumunda olduklarını bilmelidir."
Vali Ahmet Turhan, "İlimiz merkezinde ve ilçelerimizde yerel gazete, televizyon ve radyolarda çalışan tüm gazetecilerimizin, ulusal basın ve haber ajanslarımızın temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.
(YU)

09.01.2013 18:28:44 TSI

Editör: Wan Haber