Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 10 Ocak Gazeteciler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımlandı. Toprak, "Gazetecilik, en zor mesleklerden biridir. Donanımlı ve özverili olmak, gazeteciliğin olmazsa olmazıdır" dedi.
Vali Toprak, yayımladığı mesajında, iletişimin en güçlü kanallarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracı olduğunu ifade ederek, Bu yönüyle kamusal görev yapan basın, insanların yaşadığı yer ve sorunlarıyla ilgili düşüncelerini duyurarak kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunduğunu söyledi. Vali Toprak, "Demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde vefakar gazetecilerimizin yaptıkları hizmet, takdir edilmesi gereken kutsal bir olgudur. Zor şartlar altında özverili çalışmalar ile geçmişe not, geleceğe kaynak sağlayan basın mensuplarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve yasal haklarının korunması en samimi temennilerim arasındadır.Basın kuruluşları, bir ülkedeki demokrasinin güçlenmesine katkı sağlarlar ve bulundukları bölgenin sorunlarını gündeme taşıyarak bu sorunların çözümü noktasında önemli görevler üstlenmektedirler" dedi.
"GAZETECİLİK EN ZOR MESLEKLERDEN BİRİDİR"
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, gazetecilik mesleğinin zorlu bir meslek olduğunu söyledi. Toprak, "Basın mensuplarının çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, haklarının güvenceye alınması, görevlerini rahat bir ortamda yapabilmelerinin sağlanması devletimizin olduğu kadar, basın yayın organı sahipleri ve meslek örgütlerinin de görevleri arasındadır. Basın mensuplarımızın da haklarına sahip çıkacaklarına, basın meslek ilkelerini her koşulda gözeteceklerine, medya gücünü amaç dışı kullanmak isteyenlere karşı duyarlı olacaklarına, taşıdıkları sorumluluklarını sorunlarından üstün tutacaklarına ve mesleğinin barındırdığı önemin bilinciyle hareket etme anlayışından ödün vermeyeceklerine inancım tamdır. Bugün de çalışma şartlarının zorluklarla dolu olduğunu biliyorum. Çünkü kamu hizmetleri yapılırken, bazılarımız 24 saat hizmet yaparlar. Mesela polis, jandarma, sağlık ve itfaiye çalışanları gibi basın mensuplarımız da kamu hizmeti yapıyorlar. Vatandaşlarımızı aydınlatıyor ve bilinçlendiriyorlar. Yaptıkları bu haberleri 24 saat içerisinde anında gazetelere, televizyonlara ve internet ortamına yansıması için yoğun çaba harcıyorlar. Bu yüzden bu meslek çok meşakkatli bir meslektir. Gazetecilik, en zor mesleklerden biridir. Donanımlı ve özverili olmak, gazeteciliğin olmazsa olmazıdır. Gazetecilik mesleği; yani medya sektöründe yürüyen işlerin yürütülmesi takip edilmesi, haberin kaynağından alınması ve bunun iyi bir şekilde haberleştirilerek, gazete, televizyon ve internet medyasına iletilmesi çok zorlu bir süreçtir. Bu noktada gazeteciler kar, kış demeden ve çok sıcak havalarda bile vatandaşlarımızın haber alma hakkı bağlamında çalışmaktadırlar. Tüm bu duygu ve düşüncelerimle, Diyarbakırımızda ve ülkemizde görev yapan basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, ilimizde yerel basınımızda emeği geçen ancak şu an aramızda olmayan tüm çalışanları vefa, hayatta olmayanları rahmetle anarken 2013 yılında sağlık, başarı ve huzur diliyorum" ifadelerini kullandı.
(ÜN-AKK-Y)

10.01.2013 12:15:49 TSI

Editör: Wan Haber