Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Bağlar Kaymakamlığı'nca yürütülmekte olan Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında finanse edilen, etüt merkezi projesi hizmet binasını ziyaret etti.
SODES kapsamında finanse edilerek, Bağlar ilçesinde hizmet vermeye başlayan etüt merkezi projesi sosyal, kültürel ve eğitsel kurslarından toplamda 371 öğrenci faydalanıyor. Etüt merkezinde eğitim gören öğrencilerle sohbet eden Vali Toprak, LYS ve YGS sınavlarına yönelik merkezce hazırlanmış olan toplam 11 adet konu anlatımı soru bankası ve yaprak testlerden oluşan hazırlık setini sınava hazırlanan 125 öğrenciye dağıttı. Öğrencilere, hedeflerine giden yolda gerekli azim ve disiplinli çalışmayı gösterdikleri takdirde hangi liseden mezun olduklarının çok da önemli olmadığı belirten Vali Toprak, "Asıl önemli olanın kendimize hedef belirleyip bu hedef doğrultusunda sıkı ve düzenli bir şekilde çalışarak bu yönde azimle ilerlemektir. Burada olmanız, bu kurslara devam etmeniz bile bir hedefinizin olduğunun ve bu amaç için çalıştığınızın açık bir göstergesi. Devletimizin imkanlarını seferber ederek açtığımız bu kurslardaki yegane amacımız sizlere eğitim konusunda yardımcı olarak, ileride arzu ettiğiniz mesleklere ulaşıp geleceğinizi güzel kılmanız konusunda destek olmak. Tüm bu hizmetleri eğitimde fırsat eşitliliğinin sağlanması olgusundan hareketle hayata geçiriyoruz" diye konuştu.
"GENÇLERE HER KONUDA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Etüt merkezine gelen gençlere seslenen Vali Toprak, devlet olarak, gençlere her zaman destek olduklarını ve desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Vali Toprak, "Hayatta hiçbir şey çalışmadan, emek vermeden elde edilmiyor, elde edilse bile alın teri dökmeden emek verilmeden kazanılan hiçbir şey insanı mutlu etmiyor. İyi bir geleceğe kavuşmanız için yapmanız gereken ilk şey önce kendinize bir hedef belirlemek, sonra bu hedef doğrultusunda emek vermek ve çalışmak olmalı. Sizler emek verip çalıştıktan sonra biz devletimizin tüm kurumları olarak sizlere her konuda destek olmaya devam edeceğiz. Bu güzel hizmetin siz değerli gençlerimize kazandırılmasından dolayı başta ilçe kaymakamı Dursun Balaban olmak üzere burada size eğitim veren kıymetli öğretmelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu kurslara devam edip geleceğiniz güzel kılma adına göstermiş olduğunuz irade için hepinizi takdir ediyor, yolunuz açık geleceğiniz aydınlık olsun diyorum" şeklinde konuştu.
(ÜN-AKK-Y)

16.12.2012 18:48:23 TSI

Editör: Wan Haber