Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çermik ve Çüngüş ilçelerini ziyaret ederek, hizmetler ve karla mücadele çalışmaları hakkında kaymakamlardan brifing aldı.
İlk olarak Güngüş Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel'i makamında ziyaret eden Vali Toprak, karla mücadele çalışmaları ve ilçeye yapılan hizmetler hakkında bilgi aldı. Vali Toprak, etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların her hangi bir sıkıntı yaşamaması için kar temizleme ekiplerinin yaptığı çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Çüngüş Kaymakamlığı'ndan ayrılan Vali Toprak daha sonra, Karakaya Barajı HES İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Karakaya Barajı İşletme Müdürlüğü'nden ayrılan Vali Toprak Karakaya Jandarma Karakolu'nu ziyaret ederek vatani görevini yapan Mehmetçiklerle bir süre sohbet etti. Karakoldan ayrılan Vali Toprak onarım ve açılış hazırlıkları devam eden Kadın Destek Merkezi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Daha sonra vatandaşlarla sohbet eden Vali Toprak Çüngüş ilçesinden ayrılarak Çermik ilçesini ziyaret etti.
Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz'dan ilçede yapılan çalışmalar ve karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Toprak kurum amirleri ile görüştü. Kurum amirleri Vali Toprak'a, menengiç ağaçlarına uygulanan iyileştirme çalışmaları sayesinde antepfıstığı üretiminin diğer yıllara göre arttığı bilgisi verdi. Çermik ilçesinde bu yıl 27'si köy olmak üzere toplam 28 yerleşim alanında, yaklaşık olarak 30 bin menengiç ağacının aşılandığı ve daha önceki yıllarda aşılanmış menengiç ağaçlarından bu yıl tahminen 500-600 ton yaş antepfıstığı elde edileceği bilgisini alan Vali Toprak "Tarımsal faaliyete elverişli olmayan, engebeli alanlarda atıl durumda bulunan menengiç ağaçlarının aşılanmasıyla kırsal kesimdeki gelir düzeyi düşük bölge çiftçisine ek gelir sağlamaktır. Böylelikle vatandaşlarımıza ek gelir kaynağı sağlanarak destek verilmektedir. Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın göndermiş olduğu mali destekle antepfıstığı yetiştirmeye uygun ilçe ve köylerde çalışmaları yoğunlaştırdık ve bu konuda kısa zamanda çok önemli üretim kapasitelerini yakaladık" dedi.
(ÜN-AKK-Y)

14.01.2013 15:21:19 TSI

Editör: Wan Haber