Diyarbakır'ın Lice ilçe kırsalında PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda aralarında sözde bölge sorumlusu Erdem Karabulut'un da bulunduğu 10 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonun detayları Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak tarafından basınla paylaşıldı. Operasyon bölgesinde bulunan sığınağın yapısı ve operasyonla ilgili bilgi veren Vali Toprak, ailelere seslenerek, "Evlatlarınızla irtibata geçin, gelip devletin şefkatli kollarına sığınsınlar" dedi.
Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında 31 Aralık günü düzenlenen operasyonda aralarında PKK'nın sözde bölge sorumlusu Erdem Karabulut'un da bulunduğu 10 PKK'lı ölü olarak ele geçirilmişti. Düzenlenen operasyonun ayrıntıları ve bölgede bulunan sığınakların detayını anlatan Vali Toprak, güvenlik güçlerinin operasyon esnasında buldukları sığınağın 12 metre uzunluğunda, tuvalet, mutfak, depo, kütüphane ve yatakların bulunduğu 4 ayrı bölmeden oluştuğunu belirtti. 10 PKK'lının bulunduğu sığınağın normal şartlarda bulunmasının mümkün olmadığını belirten Vali Toprak, İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) aldığı görüntüler ve vatandaşın bilgileri doğrultusunda bulunduğunu ifade etti. Vali Toprak, "Sığınağın girişini normal doğal yaşam alanına uydurmuşlar, dolayısıyla bu gibi yerlerin bulunması konusu çok zordur. Operasyon esnasında güvenlik güçleri orada sığınak ararken, sığınağın girişini arkadaşlar görünce sığınakta bulunanların kurtulamayacağını anlayan PKK'lılar sığınağın girişini açıp el bombası atıyorlar. El bombasını atan PKK'lılar dereye doğru kaçtıkları esnada teslim ol çağrılarına ateşle yanıt verilince çatışma çıkıyor ve netice de belli. Toplam bu sığınakta 10 kişi yaşıyor ve 10'u da etkisiz hale getirildi" diye konuştu. Vali Toprak 10 kişilik PKK'lı grubun kış üstlenmesi için değil, yeni plan ve eylemler gerçekleştirmek amacıyla orada bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:
"Özellikle örgüt 2012 yılı içerisinde çok hedeflemelerine rağmen vatandaşları ayaklanmaya yönlendiremedikleri, zafer yılı ilan etmelerine rağmen bir hezimet yılı olduğu gerçeğinden yola çıkarak insanlarımıza acı yaşatacak kanlı eylem ya da eylemlerin planlanma aşamasında olduklarını söyleye biliriz. Tüm bu çalışmalarımız yeni Gaziantep olaylarını, yeni dershane bombalama olayları ve olaşacak patlamaları engellemek ve bertaraf etmektir. Bu teröristlerin burada bulunması, özellikle bölge sorumlusu olan, diğer ikisinin de İran uyruklu olan Lice ve Hani bölge sorumlusunun orada olması bir eylem hazırlığı içerisinde olduklarını da gösteriyor."

"MASUM GENÇLERİN ELLERİNE SİLAH VERİLİP, HAYVANIN BİLE YAŞAYAMAYACAĞI YERDE YAŞATTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"
Çocukların birtakım eğitim adı altında ideolojik beyin yıkama ile çocukların kandırıldığını belirten Vali Toprak, çocukların bir özendirme içerisinde dağa sevk edildiklerini belirterek, "Çocuklarımız çeşitli internet ve müzik kurslarında ideolojik beyin yıkaması ile kandırılıp buralara sevk ediliyor. Sonrada bakıyoruz ki bu masum gençler ellerine silah verilmiş hayvanın bile yaşayamayacağı yerde yaşattırılmaya çalışılıyor. Onların asıl istediği kendi kanlı eylemlerini gerçekleştirmek, bu ülkenin evlatlarının da ellerine silah vererek sonlarını hazırlıyorlar" şeklinde konuştu. Ailelere çağrıda bulunmak istediğini belirten Vali Toprak, "Lütfen herkes çocuğuna sahip çıksın. Çocuklarınızın eğitim adı altında beyinleri yıkanarak gelecekleri karartılıyor, geleceklerini ortadan kaldıracak ve çocukları dağa çıkartacak noktalardan uzak tutalım. Her ne olursa olsun nereye çıktınızsa geliniz devletimizin şefkatli kanatlarının altına sığınınız. Yanlış noktalara ve örgütün sözde yöneticilerinin yanlış emellerine alet olmayınız. Gelin devletimizin sıcak ve şefkatli kollarına sığınınız. Dönerseniz hem anne ve babanızın menfaatinedir hem de ülkemizin menfaatinedir. Ey anne ve babalar, çocuklarınız ile iletişime geçin, hayvanın bile yaşayamayacağı sığınaklardan kendi sıcak yuvanıza çekiniz. Getirin ve devletimizin şefkatine sığının. Biz çocuklarımızın hem kandırılıp dağa çıkarılmadan engellenmesi, hem de kandırılıp dağa çıkarıldıktan sonra onların devletimizin şefkatli kollarına sığınması noktasında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.
(RB-AŞ-Y)

08.01.2013 17:02:59 TSI

Editör: Wan Haber