Vali Taşyapan, beraberindeki YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ile ilk olarak Yavuz Selim Ortaokulu’na giderek okul içerisinde düzenlenen resim ve elişi sergisini gezdi.

Okulun konferans salonunda sevgi, saygı, doğruluk-dürüstlük, adalet, çalışkanlık ve sabır gibi değerlerin konu edildiği tiyatro oyunu, Hacivat - Karagöz, şiir dinletisi ve sema gösterilerini izleyen Vali Taşyapan, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Milli-manevi ve kültürel değerlerin kişilik gelişimine katkı sağlayan değerler olduğunu söyleyen Vali Taşyapan, “Bu değerlerle oluşan kişilikler ülkeyi ve milleti bir adım daha ileriye taşıyacaktır. Değerlerimiz, birlik beraberliğimizi pekiştiren unsurlardır. Bu değerlerimizi özümseyerek, çoğaltarak, kişiliklerimize yerleştirmeli ve hayat düsturu haline getirmeliyiz” diye konuştu.

Vali Taşyapan, Okul Müdürü Murat Akbulut ile birlikte okulu gezerek incelemelerde bulunduktan sonra Yavuz Selim Ortaokulu’ndan ayrılarak, Gürpınar Borsa İstanbul Kız Yatılı Bölge Okulu’na geçti. Burada da okulun geleneksel şiir dinletisine katılan Vali Taşyapan, öğrencilerin değerler konulu şiirlerini dinledi. Öğrenciler tarafından hazırlanan bilim-proje, ebru ve resim sergilerini de gezen Vali İbrahim Taşyapan, öğrencilere başarılar dileyerek okuldan ayrıldı.

Editör: Wan Haber