Hizmete girdiğinde toplam 65 bin 423 metrekarelik alan üzerine kurulacak yerleşkede, Vali İbrahim Taşyapan ve beraberindeki heyete bilgi aktaran Karayolları 11. Bölge Müdürü Ahmet Turhan Gülhaş, ‘Yeni Edremit Bölge Yerleşkesi’ olarak adlandırılan yerleşkenin yapımına 2013 yılı Temmuz ayında başlandığını söyledi. Proje bedeli 89.4 milyon TL olan yerleşkenin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 90 oranında tamamlandığını belirten Gülhaş, hedeflerinin 2016 yılında yerleşkeye taşınmak olduğunu ifade etti.

Yeni Edremit Bölge Yerleşkesi tamamlandığında misafirhane, lojmanlar, kreş, spor salonu, mescit, araştırma, atölye ve diğer binalarla birlikte Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü personeli ve ailelerine hizmet vermeye başlayacak.

Ziyarette Vali İbrahim Taşyapan’a Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Yüksel Oğuz, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsum Semerci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ da eşlik etti.

Editör: Wan Haber