Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şevket Memiler ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
KESOB Başkanı Şevket Memiler ve yönetim kurulu üyeleri, ziyarette Vali Süleyman Tapsız'ı çiçekle karşıladı. Vali Süleyman Tapsız'ın KESOB binasında gerçekleştirdiği ziyarete KESOB Başkanı Şevket Memiler, yönetim kurulu üyeleri, Fırıncılar Odası Başkanı Ömer Sevengül, Terziler Odası Başkanı Mehmet Aslan, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Kepekçi, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Sayaoğlu ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Selçuk Özpolat de katıldı.
KESOB Başkanı Memiler, Vali Tapsız'ın ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, "Kilisli esnaflara yakışır bir bina yapmak istiyoruz. Projemizi hazırladık. 14 odamızın da içerisinde bulunacağı, konferans salonunun olduğu güzel bir proje hazırladık. Binanın arsası Kilis Belediyesi tarafından tahsis edildi. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sayın Valimizden yapacağımız projeye destek bekliyoruz. Bu tür sivil toplum örgütlerinin binalara ihtiyacı var. Esnaf olarak bu sıkıntıyı çektiğimiz için göreve gelir gelmez ilk önce mevcut binamızda tadilat yaptık. 1 milyon 200 bin TL'ye mal olacak. Tahminen binanın yapılışma alanı 600 metrekare olacak" dedi.
Yeni KESOB binasının projesini inceleyen Vali Tapsız ise, Kilis'te bu tür kurumların böyle güzel binalara ihtiyacı olduğunu belirterek, "Valilik olarak biz üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Esnafımızın daha güzel yerlerde hizmet etmesi önemlidir. Birçok kurumun binası adeta dökülüyor. Binalar kurumların görünen yüzüdür. Bu nedenle daha iyi şartlarda hizmet sunabilmek için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor" diye konuştu.
Esnafın güler yüzlü olması gerektiğini belirten Vali Tapsız, "Esnafımızın hem güler yüzlü olması gerek hem de dürüst olması gerekir. Çünkü bir şey satın alacak kişiye hem güler yüz gösterir hem de kaliteli mal satarsanız siz kazanırsınız. Kilis'te gördüğüm kadarıyla esnafımız güler yüzlü, işine sahip, hijyeniğe de dikkat edilmesi gerekiyor. Ben esnafımızla boş zamanlarımda, hafta sonları tebdili kıyafet yaparak bir araya geliyorum. Çoğu benim vali olduğumu bilmiyor. Çaylarını içip sohbet ediyorum, alışverişte yapıyorum. Gördüğüm eksiklik var ise hemen orada söylüyorum. Ama şunu söyleyeyim, esnafımız iyi niyetli, güler yüzlü, esnaf ziyaretlerini sürdüreceğim. Siz oda başkanları ile daha çok bir araya geleceğiz" dedi.
(MAD-MAD-Y)

07.01.2013 17:33:41 TSI

Editör: Wan Haber