Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Süleyman Tapsız; mesajında basının, demokrasinin gelişip güçlenmesinde vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu belirtti. Tapsız, "Çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür. Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemdedir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en önemli ve etkili mesleklerinin başında gelmektedir. Bilindiği gibi ülkemizde gazetecilerin özlük haklarının iyileşmesi çabaları, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı kanun ile yeni bir döneme girmiştir. 50 yıl önce gerçekleştirilen bu yasal düzenleme, basın tarihimiz açısından önemli bir aşamadır. Gazeteciler, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Gazeteci arkadaşlarımızın, İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına da büyük katkıları olduğu aşikardır" dedi.
Basının, her zaman ve her koşulda, kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemesi, bir kamu görevini yerine getirmenin bilinciyle gazetecilerin ülke gerçeklerine, milli değerlere duyarlı olması gerektiğini ifade eden Vali Tapsız, sözlerini şöyle sürdürdü:
"En doğru haberi halka ulaştırmak için fedakârca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete ve radyo çalışanlarının, tüm fikir işçilerimizin, ulusal ajanslarımızın temsilcilerinin ve habercilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."
(MAD-MAD-OK-Y)

09.01.2013 11:04:04 TSI

Editör: Wan Haber