Giresun'da daha önce tuz kullanımı ve sigarayla mücadele gibi halk sağlığı alanlarında tartışma konusu olan genelgeler yayınlayan Vali Dursun Ali Şahin, son olarak 'çayların tek şekerle servis' yapılması yönünde bir genelge yayınladı.
Giresun'da lokantalardaki masalarda yer alan tuzları kaldırtan Vali Şahin'in çayların tek şekerle servis edilmesiyle ilgili genelgesine vatandaşlar ve esnaflardan olumlu tepki geldi. Çay ocağı ve kıraathane işletmecileri, "Şeker zaten sağlığa zararlı bir şey. Sayın Vali bizce güzel bir şey düşünmüş. Bizde bu genelgeye uyacağız. Tek şekerli çay servisi yapacağız. Ekonomik yönden bakarsak güzel bir uygulama, sağlık açısından da bakıldığında güzel bir uygulama. Sayın Valinin bu uygulamasını olumlu buluyor ve destekliyoruz" dediler.

"GİRESUN'DA TEK ŞEKER UYGULAMASINA GEÇİLMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ"
Giresun Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan ise, genelgeyi çok olumlu bulduklarını söyleyerek, "Tek şeker uygulamasının bize bağlı çay ocaklarımızda, kahvehanelerde tek şekere geçilmesi, çay fiyat maliyetinin aşağı gelmesi bizi yakinen ilgilendiriyor. Sayın Valinin tek şeker uygulamasından ziyade ambalajlı şekerlerin kullanılması ile ilgili bir uygulaması da var. Hem tek şeker hem de şekerlerin ambalajlı olarak kullanılması ve hijyenin sağlanması olarak bir çalışma yapmaktadır. Biz de Otelciler ve Kahveciler Odası olarak bu uygulamanın takipçisi olacağız. Halkımızla, esnaflarımızla görüşeceğiz ve tek şeker uygulamasına Giresun'da geçilmesini sağlayacağız" dedi.
Genelge hakkında vatandaşların bilmedikleri şeyler olduğunu ifade eden Ayhan, şöyle konuştu:
"Üç şekerli çay içen artık çay içemeyecek veya ceza kesilecek gibi bir şey söz konusu değil. İşletmeler tek şekerli servis yapacaklar. Fakat iki veya üç şekerli çay içen müşteriler şeker talep ederek çaylarını içebileceklerdir. Bu uygulamada iyi niyete bakmak gerekir. Burada amaç tek şekerden ziyade kapalı ambalajlı ve hijyeni sağlamak amacıyla bir çalışma başlatmıştır Sayın Valimiz. Bu konuyu Sayın Valimiz ile görüşüp, elinde şeker stoku olan esnaflarımızın şeker stoku bittikten sonra kapalı ambalajlı ve tek şeker olarak uygulamaya başlayacağız."
(MB-OK-CC-Y)

20.12.2012 15:26:41 TSI

Editör: Wan Haber