Malatya Valisi Vasip Şahin, Darende ilçesinde incelemelerde bulundu.
Vali Şahin, beraberinde İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Aksoy ile birlikte ilk önce Kaymakam Mehmet Aktaş'ı ziyaret etti. Heyet, daha sonra adliye, jandarma, ilçe emniyet, Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu, Hulusi Efendi Vakfı ve Belediye Başkanlığını ziyaret etti.
Vali Şahin, ziyaretler sonrasında yaptığı açıklamada, "Darende'nin 10 bin nüfusun çok üstünde kapasiteye sahip olduğu, hem turistik anlamda, tarihi zenginlik anlamında hem de özellikle kültürel anlamda çok derin izler taşıdığını, Darende'nin bunu iyi değerlendirmeye başladığını gördüm. Burada kaymakamımız, belediye başkanımız, diğer görevliler güzel işler yapmanın peşine düşmüşler. Onlara ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Hem Malatya'yı hem de Darende'yi ülkemize ve dünyaya çok çok daha hak ettiği şekilde ulaştırmış, tanıtmış, insanlarımızla buluşturmuş oluruz" dedi.
Şahin, Darende Tanıtım Merkezi'ndeki hatıra defterine yazdığı yazıda, "Somuncu Baba Külliyesi, ziyaretimde Darende'nin ne kadar büyük ve bir o kadar da derin bir irfan tarihi mirasa sahip olduğunu göstermiştir. Tarihin derinliklerinden gelen ışığın günümüze ve geleceğimizi aydınlattığı Darende'nin güzel insanlarına, güzelliklerine şahit olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Emeği geçenlere herkese teşekkür ediyor, ahirete irtihal edenlere gani rahmetler diliyorum" ifadelerini kullandı.
(İHU-OK-Y)

04.12.2012 17:20:41 TSI

Editör: Wan Haber