Iğdır Valisi Ahmet Pek, bir takım görüşmeler için gittiği İstanbul'da Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültürel Derneği, Iğdırlı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamlarıyla bir araya geldi.
Özel bir restoranda tertiplenen programda konuşan Vali Pek, iş adamlarının ülke ekonomisine sağladığı katkılarının önemine değinerek, bir ilin gelişiminde ve iş istihdamının sağlanmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Serhat ili Iğdır'ın her açıdan gelişime açık ve son yıllarda devlet yatırımlarıyla çok iyi bir konuma geldiğine dikkat çeken Vali Pek, ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesine yardımcı olmak, iş istihdamını artırmak ve dış pazarlara açılabilmesini sağlamak üzere Iğdır ve Türkiye sorunlarına duyarlı, sosyal sorumluluk bilinci yüksek iş adamları ve sanayicilerin yapacağı yatırımların son derece önem arz ettiği belirtti. Pek, "Bilindiği üzere yeni teşvik yasasında 6'ncı bölgede yer alan Iğdır iline yapılacak yatırımlarda, istihdamlar için devletimiz işadamlarına cazip imkanlar sunmaktadır. Sunulan bu imkanların ilimizde istihdama dönüşebilmesi de sizlerin yapacağı çalışmalarla gerçekleşecektir. Eski medeniyetlerin geçtiği ve gerek coğrafi gerekse tarihi bakımdan önemli bir yeri olan Iğdır ili, üç ülkeyle komşu olan tek il olma özelliği ile gelişim potansiyelinin yüksek olduğu sayılı şehirlerden birisidir. Bu nedenle yapacağınız yatırımlarla turizm, sanayi, tarım ve hayvancılık alanlarında ilimiz daha da gelişecek ve vatandaşlara sunulan hizmetler daha da artacaktır. Bu vesileyle sizlerin, kendi şehriniz olan Iğdır'a sahip çıkarak daha da güzelleştireceğinize inanıyorum. Bizler de valilik olarak tüm imkanlarımızla sizlere bu konuda destek olmaya devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde olalım, kentleşelim ve daha güzel bir Iğdır için birlikte çaba sarf edelim" dedi.
Programda Vali Pek'e plaket takdim eden Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Emir Ali Karaali ise, gurbetteki Iğdırlı işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak bu görüşmelerden son derece memnun kaldıklarını ifade etti.
(BM-MSA-Y)

29.01.2013 15:39:35 TSI

Editör: Wan Haber