Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Palandöken Belediyesi tarafından Yunus Emre Mahallesin de yaptırılan Kültür Merkezini ve Spor Kompleksini gezdi. Vali Öztürk, çoğu yerde böyle tesislerin olmadığını söyledi.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'dan, Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi hakkında bilgi alan Vali Sabahattin Öztürk, en ince ayrıntıları düşünülerek 500 kişilik kapalı spor salonu ve 12 derslik çok amaçlı kültür merkezi düğün salonu Erzurum ve Palandöken için büyük kazanç olduğuna vurgu yaptı. Pek çok yerde böyle bir tesisin bulunmadığına dikkat çeken Vali Öztürk,"Doğrusunu isterseniz gelmeden önce böyle güzel bir tesis olacağını ummuyordum. Bir ilçe için oldukça yeterli bir tesis. Kültür merkezi konseptine oldukça uygun, farklı bir mimari tarzda yapılmış. Palandöken İlçemizin böyle bir tesise ihtiyacı vardı. Başkanımızı yaptığı hizmetten dolayı tebrik ediyorum. Böyle güzel bir tesisi Erzurum'a ve Palandöken ilçemize kazandırmış" dedi.
KÜLTÜR MERKEZİ VE SPOR KOMPLEKSİ GÖZ KAMAŞTIRDI
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Kültür Merkezi ve Spor Kompleksinin tamamlandığını, artık açılış için son rötuşlarını yaptıklarını ifade ederek "Sosyal, kültürel ve sportif alanlar da faaliyet gösterecek tesislerimiz yıllarca sosyal donatıdan yoksun olan Ertuğrul Gazi, Yunus Emre, Abdurrahman Gazi, Kazımyurdalan mahallelerinin kolayca yaralanabileceği bir bölge seçtik. Yunus Emre ve Ertuğrul Gazi Mahallelerimizin hemen sınırında olan bir alanımız da 7 bin 500 metrekare açık alan üzerine yapılan kapalı spor salonu bin 750 metrekare alana sahip, 500 kişilik kapasiteye sahip, Spor salonumuzda İdari bölümler, hakem odaları, basın odası, antrenman salonu, masa tenisi salonu, soyunma odaları, duş, tuvaletler, sağlık odası, kafeterya gibi ayrıntılar yer alacak. Ayrıca Spor Salonumuz 24 saat güvenlik kameraları ile kontrol edilecektir. Yangın tesisatı ve ihbar sistemi ile donatılmıştır. Ses anons sistemleri ile tüm teknik detaylar düşünülerek projelendirilmiştir. Bina cephesi ısı yalıtım giydirme cephe ile modernize edilmiştir. Tesisimiz tam bir çevre dostu bahçe kısmında açık otoparkı, sentetik çim futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu, voleybol sahası, dinlenme ve çocuk oyun guruplarını yer aldığı çevre düzenlemesi tamamlanmış ve bitme aşamasındadır. Bittiği zaman Palandöken gençliğine, Erzurum'daki salon sporlarına çok önemli bir altyapı oluşturacağını ve önemli bir hizmet yapacağını düşünüyorum. Kültür Merkezimiz 12 derslik bu derslikte aynı anda gençlerimize meslek kurusu verilebilecek. Konferans salonu, birçok aktiviteye ev sahibi yapabilecek donanıma sahip, kütüphanesiyle ve düğün salonuyla vatandaşlarımıza hizmet edecek. Yaklaşık 6.5 milyon liraya mal olacak olan bu yatırımımız şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun" diye konuştu.
(ERZ-AT-Y)

18.12.2012 15:06:02 TSI

Editör: Wan Haber