Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yetiştirme yurtlarında incelemelerde bulundu. Akşam saatlerinde Vali Yardımcısı Mehmet Gök ile birlikte yurtlara giden Vali Öztürk İl Müdürü Sultan Murat Aydın'dan yurtlarla ilgili bilgiler aldı.
İlk önce Nenehatun Kız Yurdu ve Çocuk Yuvasına giden Vali Öztürk burada 0-6 yaş grubu ve diğer çocukları ziyaret etti. Etrafını saran çocuklarla sohbet eden ve bol bol fotoğraf çektiren Vali Öztürk yurt binasını ve tesislerini gezerek barınma ortamlarını inceledi. Öğrencilerin eğitim durumları hakkında da bilgiler alan Vali Öztürk SODES kapsamında yapılan spor salonuna inerek burada spor yapan öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere tatlı ikramında bulunan Vali Öztürk, doğum yıldönümü olan bir öğrenciye de doğum günü hediyesi verdi.
Nenehatun Kız Yurdu ve Çocuk Yuvasından ayrılan Vali Öztürk daha sonra Atatürk Yetiştirme Yurduna gitti. Burada da yurt hakkında bilgiler alan ve tesisleri gezen Vali Öztürk grup odalarında bulunan lise öğrencileriyle tek tek tanışarak sohbet etti. Öğrencilerin okudukları okulları ve hedeflerini öğrenen Vali Sebahattin Öztürk öğrencilerin ağırlıklı olarak meslek liselerinde okumalarını doğru verilmiş bir karar olarak yorumladı.
YURTLARDA KALAN AFGAN ÖĞRENCİLER...
Atatürk Yetiştirme Yurdunda kalan 10 civarında Afganistanlı öğrenciyle de sohbet eden Vali Öztürk öğrencilerin Türkçeyi oldukça düzgün kullanmaları karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Türkçeyi tamamen burada öğrendiklerini söyleyen Afgan öğrenciler sahiplenmeleri dolayısıyla Vali Öztürk'e teşekkür etti. Burada da spor salonunu gezen Vali Sebahattin Öztürk uluslararası başarılara imza atan sporcularla da sohbet etti. Vali Öztürk bu sporcuları bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
Önümüzdeki dönemde sevgi evlerinin yapılacağını söyleyen Vali Öztürk fiziki sıkıntıların o zaman tamamen ortadan kalkacağına vurgu yaptı. İncelemelerini tamamlayan Vali Sebahattin Öztürk ve beraberindekiler daha sonra yurttan ayrıldılar.
(ERZ-AT-Y)

12.02.2013 14:51:41 TSI

Editör: Wan Haber