Isparta Valisi Memduh Oğuz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından desteklenen 'İlim Şehri Isparta' projesine siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da katkıda bulunması için destek turlarına başladı.Vali Oğuz'un ilk durağı CHP İl Teşkilatı oldu.
CHP'ye aynı zamanda iade-i ziyaret için geldiğini belirten Vali Oğuz, "Siyasal partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Vilayette de yaygın sorumluluk anlayışıyla istişare ederek işler yapılır. Aldığımız kararlarda vilayetimizle ilgili iş ve işlemlerde sivil toplum ve siyasi partiler en önemli kuruluşlardır. Çünkü büyük kitleleri temsil ederler. Onların düşünceleri çok önemlidir. Kendilerinden ilim şehri Isparta projesine destek istiyoruz. Isparta Türkiye'nin ilk ilim şehri olmalıdır. Almanya'da 2006'da İlim Şehirleri Kongresi düzenlendi. 45 şehir ilim şehri ilan edildi.İlim şehri bir ile ülkenin bilimsel yatırımların yoğun olarak yapılması. İlim şehri olmanın 15 temel kriteri var. Metropol olmayacak ama metropolden uzak olmayacak, aile yapısı sağlam olacak. Suçun az olduğu yer olacak. Doğal kaynaklar yeterli olacak. Tarihi içinde ilmi çalışmaların yapıldığı yer olacak. Uluslar arası kriterlere baktığımızda Isparta'nın buna çok uygun olduğunu görüyoruz. Bu siyasi değil bilimsel bir yaklaşımdır. Isparta ilimle vazifelidir. Isparta'nın ilim şehri olması için her türlü imkanı vardır" dedi.
CHP İl Başkanı Vedat Şenol da siyasi partilerin çok partili sistemin vazgeçilmez unsurları olduğuna dikkat çekerek, "Demokrasi varsa siyasi partiler var. Türkiye'de demokrasi geleneği üst seviyede olmasa bile en azından siyaset demokrasiyle ayak uyduruyor.Partilerin hiçbiri sütten çıkmış ak kaşık değildir. Hepsinin hataları olmuştur yine olacaktır. Bunlara yön vermek vatandaşın görevidir. Biz de demokrasiyi bu ülkeye getiren parti olarak bundan mutluyu" dedi. Vali Oğuz'un İlim Şehri Isparta çalışmasını takip ettiklerini kaydeden Şenol, Isparta'nın eğitim seviyesinin yüksek olduğunu, kentte ikinci, üçüncü üniversitenin ise ihtiyaca göre açılması gerektiğini söyledi. Şenol, Isparta bu tür projelere müsait bir kent olduğunu da sözlerine ekledi.
(FK-SK-Y)

28.01.2013 13:56:22 TSI

Editör: Wan Haber