İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, süt dağıtımı programının sağlık bir neslin yetişmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımızın sağlığı, zihinsel ve bedensel gelişimleri açısından bu değerli projenin en iyi şekilde yürütülmesini sağlayacağız" dedi.
Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nde ana okulu açılışına katılan Vali Mutlu, çocuklarla vakit geçirdi.
Basın mensuplarının süt dağıtımı programı ile ilgili sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, "Geçen yıl da aynı program başlatılmıştı. Aksaksız bir şekilde inşallah süt dağıtım programını Sağlık Bakanlığımızın, Tarım Bakanlığımızın, Milli Eğitim Bakanlığımızın işbirliği içerisinde okul idarecilerimiz ve dağıtıcı firmaların koordinesinde en iyi şekilde koordine edeceğiz. Sağlıklı bir neslin yetişmesi bakımından da önemli bir gıda olan sütün çocuklarımızla buluşturulması fevkalade ehemmiyeti olan bir proje. Dolayısıyla çocuklarımızın sağlığı, zihinsel ve bedensel gelişimleri açısından bu değerli projenin en iyi şekilde yürütülmesini sağlayacağız" dedi.
Vali Mutlu, Kademeli Eğitim sistemi ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:
"İstanbul genelinde herhangi bir sorun olmadığını eğitim yılının başladığı tarihten itibaren sizler görüyorsunuz. Bir takım olumsuz değerlendirmeler, beklentiler de vardı. Öğrenci sayılarının artmasıyla birlikte gerçekten sınıflarımızda çok büyük yığılmalar olacak ve dolayısıyla öğrencilerimiz İstanbul'daki fiziki kapasitenin yetersizliği nedeniyle çok daha zorlanacaklar diye değerlendirmeler yapılıyordu. Bütün yaz boyunca bu değerlendirmeleri hepimiz takip ettik. Ama biz okulların açıldığı gün itibariyle bu sisteme geçişte herhangi bir problem yaşanmadığını net olarak göstermiş olduk. Hazırlamış olduğumuz derslik sayılarının büyük ehemmiyeti var. Bu yıl İstanbul'da ortalama 2 bin 500 derslik yapılırken, eğitim öğretim yılı başlangıcında 5 bin 800 derslikle eğitim öğretime başladık. Ama bu yıl şu anda devam etmekte 7 bin 300 dersliğimiz var. Dolayısıyla önümüzdeki eğitim yılına İstanbul çok daha gülü şekilde hazırlanıyor. O nedenle bu sistemin getirmiş olduğu fiziki kapasitedeki artışı tamamen karşılayacak bir potansiyeldeyiz ve bunu daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için çaba sarf ediyoruz"
Milli Eğitim Bakanlığı'nın ülke genelinde tam gün eğitim ve 30 kişilik sınıflar hedefini belirlendiğini hatırlatan Vali Mutlu, "Bu hedefler doğrultusunda biz önümüzdeki projeksiyona baktığımızda önümüzde kat etmemiz gereken mesafe var. Ama bugün sınıflarımızda aşırı istihdamla ilgili sınıflarımızın yoğun kapasitesinden dolayı mağduriyet yaşayan herhangi bir okulumuz ve dersliğimiz yok. Ama ulaşmayı arzu ettiğimiz standartlarımızı önümüzdeki birkaç yıl içinde yakalayabilmek için ciddi bir yarış içindeyiz. Zaten o nedenle 7 bin 300 dersliğimizin şu anda yapımı devam ediyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz ve bununla birlikte kapasitemizi çok daha iyi noktalara taşıyacağız. O nedenle herhangi bir sıkıntı yok. Ama standartlarımızı daha yukarıya çekebilmek için daha fazla yatırım yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
(MB-ÖFA-Y)

11.02.2013 14:44:05 TSI

Editör: Wan Haber