İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Marmara Belediyeler Birliği'nin eğitim faaliyetleri ve organizasyonlarından övgüyle bahsederken, İstanbul İl Özel İdaresi'nin hizmet içi eğitimlerinin de Marmara Belediyeler Birliği tarafından başarıyla yürütüldüğünü söyledi.
Marmara Belediyeler Birliği'nin öncülüğünde kurulan Basın Danışmanları Platformu'nun mensupları, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret etti. İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nazır Şentürk ile Valilik Basın Danışmanı Bekir Kaplan'ın da katıldığı görüşmede önemli bilgiler veren Vali Mutlu, basın danışmanlığının çok kritik bir görev olduğunu söyledi.

"BAŞKANIN EN YAKINI BASIN DANIŞMANIDIR"
Enformasyon çağında bilgi kirliliğinden uzak durarak iletişim sistemi kurmanın zorluklarını belirten Vali Mutlu, "İletişim, hayatın ve anlaşabilmenin esasıdır. Hem idare yönüyle, hem vatandaş yönüyle doğru diyaloglar kurulmalı, geliştirmeli. Valinin, başkanın, idarecinin en yakınındaki kişi, basın temsilcisidir. İyi bir basın kadrosu olmalı, doğru diyaloglar kurulmalı" dedi.
Basın Danışmanları Platformu Başkanı ve Bağcılar Belediyesi Basın Danışmanı Abdullah Arıdoru da, Vali Mutlu'ya yerel çalışmalara gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederken, İstanbul Ajansı tarafından yapılan çalışmaların önemine değindi.

"MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ'Nİ TAKDİR EDİYORUM"
Marmara Belediyeler Birliği Basın-Yayın Danışmanı Fatih Sanlav ise, Recep Altepe başkanlığında İstanbul ve Bursa başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde yapılan eğitim, organizasyon ve lobicilik çalışmaları hakkında Vali Mutlu'ya bilgi verdi. Marmara Belediyeler Birliği'nin eğitim faaliyetlerinden övgüyle söz eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Belediyecilik sisteminin gelişmesi ve halka daha iyi hizmet verilmesi için personel eğitiminin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda Marmara Belediyeler Birliği oldukça stratejik bir misyon üstlenmiş durumda. İstanbul il Özel İdaresi'nin personel eğitimleri de 2 senedir Marmara Belediyeler Birliği'nin deneyimli eğitimcileri tarafından veriliyor. Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başta olmak üzere, tüm Marmara Belediyeler Birliği çalışanlarını kutluyor, başarılı çalışmalarını takdir ediyorum" diye konuştu.

OSMANLI ARŞİVLERİNDE SULTANGAZİ
Ziyaretin ardından Vali Mutlu ile basın danışmanları hatıra fotoğrafı çektirirken, son olarak Sultangazi Belediyesi Basın Danışmanı Fazıl Ergüt tarafından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya "Osmanlı Arşiv Belgelerinde Sultangazi" isimli eser takdim edildi.
(ÇK-OK-Y)

04.12.2012 17:00:36 TSI

Editör: Wan Haber