İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, turistleri rahatsız eden hanutçulara karşı ciddi tedbirler aldıklarını belirterek, "Kim bu şehrin ve devletin itibarını zedelemeye kalkarsa karşısında bizi bulur" dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün yıllık değerlendirme toplantısına katıldı. Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te 20 milyon turist hedeflediklerini belirten Mutlu, "Önemli bir hamlenin gerçekleştiği, yüzde 16 seviyesinde İstanbul'da turist sayısının yükseldiği bir yılı yaşadık. Bu bizler için büyük bir memnuniyet meselesidir. Fakat önümüzde daha kat edeceğimiz daha çok yol vardır. Bu, İstanbul'un mevcut potansiyeli ile gerçek gücünü de potansiyelini de asla ifade etmemektedir. İstanbul bundan daha fazlasını gerçekleştirebilecek güce sahiptir ve neticede hepimiz için önemli bir hedef olan Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023'te ulaşacağımız hedefler turizmde de bizim çok daha fazlasını yapma mecburiyetimizi elbette ki hatırlatıyor. Nihai hedefimiz, bugün 9 milyon 300 bine ulaşmış olan turist sayısını 2023'lü yıllarda inşallah 20 milyonların üstüne çıkartmak ve milli gelirde turizmi de önemli bir paya taşımaktır" diye konuştu.

HANUTÇULARA SERT UYARI
Hanutçularla ilgili ciddi denetimler yaptıklarını ifade eden Mutlu, şöyle konuştu:
"Gerekli işlemler yapıldı. 5 işletmeyi kapattık. Kapatmakla kalmıyoruz, arkasından diğer denetim faktörlerimizi devrede tutmak suretiyle bu işletmelere yönelik sıkı takibimizi fevkalade şekilde sürdüreceğiz. Adı bilinen sadece 5 mekan ya da 10 mekan değil. İstanbul'un tamamıyla ilgili bu işe bulaşmış, bu işe cesaret eden bu sistemle turisti rahatsız eden kim varsa bunlara karşı ciddi tedbirleri ve mekanizmaları kurduk ve bu mekanizmalarımızı ilçe kaymakamlıklarımız, belediyeler ve kamunun diğer denetim grupları ve bütün birimlerimizle tam bir denetim mekanizması içinde, hanutçuluğa bulaşmış bu işi yapan, turisti rahatsız eden her türlü işletmeyle ilgili sonuna kadar ciddi müeyyidelerimizi uygulayacağız. İstanbul'u güvenlik alanında ulaştırdığımız standartlarda turizmin de rahat edebileceği bir şehir haline getirmek, bir takım sıkıntılarını da temizlemek noktasında ciddi bir duruşumuz var. 2013 bu manada turizm sektörümüzün çok daha fazla bu tür problemlerin ayıklandığı, temizlendiği, rahatladığı bir yıl olarak görecektir. Bunu çok net olarak ifade ediyorum. Denetim mekanizması vardır, emniyeti vardır, belediyesi vardır, başka alanlarda denetim mekanizmaları vardır. Kim ki yanlış yaparsa devletin bütün mekanizmaları yanlış yapanın kapısındadır. Bunu açıkça ilan ediyorum. Bunun mekanizmasını kurduk ve şuanda çalıştırıyoruz. Kim yanlış yaptıysa bugüne kadar bunların hepsiyle ilgili işlem yapacağız. Bunu da söyleyeyim. Ben cezayı seven bir iradeci değilim. Ama hak edene cezayı vermekten büyük bir mutluluk duyarım. Bunu da söyleyeyim. Buradan ilan ediyorum, kim elini yanlış işin içine sokarsa, kim bu şehrin ve devletin itibarını zedelemeye kalkarsa karşısında devleti, yani bizi bulur."

TAKSİ SÜRÜCÜLERİ DE DENETLENECEK
Taksicilerle ilgili de çalışmalar yaptıklarını vurgulayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Taksiler bizim dostumuz. Taksiler, bu sektöre hizmet eden bir sektör. Fakat bu işin içerisinde ciddi bir denetim mekanizmasını devreye koyduk. Bununla ilgili ilerleyen günlerde bir basın açıklaması yapacağız. O alanı da çok sıkı bir şekilde kurduğumuz mekanizmalarla denetlemeye ve bu konuda da turiste, bizim misafirimize en iyi muamele yapacak şekilde bu sektörü de getireceğiz. Bu sektörün içinde yanlış yapanları da 2013'te de çok güçlü bir şekilde takip mekanizmalarımızı kurarak, turizmi İstanbul'da daha yoğun bir şekilde kucaklayacağız" şeklinde konuştu.
Mutlu, İstanbul'un tanıtımıyla ilgili kurumsal bir yapı oluşturacaklarını belirterek, "İstanbul'un tanıtımı ile ilgili oluşturmamız gerekli olan daha kurumsal bir yapıyı da mutlaka sivil toplum kuruluşu ve kamu işbirliği ile kurmamız ve İstanbul'un tanıtımını bunun üzerinden çok daha hızlı süratli ve yoğun bir şekilde de yapmamız gerekiyor" dedi.
(OY-ÇK-OK-Y)

03.01.2013 13:37:49 TSI

Editör: Wan Haber