İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, son günlerde sık yaşanan doğalgaz zehirlenmeleriyle ilgili, "Aboneliği olmayan yerde kaçak kullanım, yani usule uygun olmayan konulardan kaynaklanan sıkıntılar" dedi.
Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde katıldığı program öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının sık sık yaşanan doğalgaz zehirlenmelerine ilişkin, "Birkaç vaka üst üste yaşandı gerçekten. Önce Afgan uyruklu 5 kişinin vefatı, peşinden 3 Libya uyruklu polis okulumuzda eğitimlerini sürdürmekte olan şahsın vefatı. Ondan evvel bir otelde de aynı şekilde doğalgaz kaçağından dolayı turistlerin yaşamış olduğu sıkıntı oldu. Tabii İGDAŞ'tan aldığımız bilgiler, bütün bu olaylarda aboneliği olmayan yerde kaçak kullanım, yani usule uygun olmayan konulardan kaynaklanan sıkıntılar. Dolayısıyla burada ruhsatlandırılmamış, İGDAŞ tarafından yetkilendirilmemiş mekanlarda kalmanın, bu tür tesisatları kullanmanın ne kadar mahsurlu olduğu gözüküyor" dedi.
Vatandaşların İGDAŞ'ın yetkilendirdiği kişiler tarafından yapılmamış tesisatların bulunduğu mekanlarda dikkatli olmaları gerektiğini belirten Mutlu, şunları söyledi:
"Şayet kaçak bir tesisat üzerinden doğalgaz hattını kullanıyorsanız, bugün veya yarın böyle bir riskli karşı karşıya kalırsınız. Bu peş peşe yaşanmış olan bütün üzücü hadiselerin temelinde de hep kaçak kullanım, yetkilendirilmemiş, kaçak hatların ya da mevcut hatlardan kendilerine göre çektikleri yanlış tesisatların sonucunda vuku bulduğu ortaya çıkıyor."
(MH-ET-OK-Y)

03.01.2013 11:55:43 TSI

Editör: Wan Haber