İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Galatasaray ve Beşiktaş'ın engelli basketbol takımları arasında oynanan maçta çıkan olaylara değinerek, "Asıl engel sahada değil, kavga edenlerde" dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, katıldığı bir programda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi'ne geçtiğimiz cumartesi akşamı düzenlenen saldırının sorulması üzerine Mutlu, "Yakalanmış olan bir örgüt mensubu var. Kaçmış olan diğer örgüt mensubunun da yakalanması ile ilgili çalışmaları emniyetimiz yakından sürdürüyor. Bu konuda ulaşmış olduğumu önemli bilgi ve ipuçları var. Netice itibari ile mutlak süratle kısa bir süre içinde yakalarız diye ümit ediyorum. Bu konuda büyük mesafe aldık. Dolayısıyla bu tür saldırıların hiçbir zaman yapılanın yanına kar kalmayacağını söylemek istiyorum. Bunların faillerinin he şartta Türk adaletine hesap vereceğini bir kez daha belirtmek istiyorum. Saldırıdan sonra kaçan diğer örgüt mensubunun yakalanması için başlattığımız çalışmalarda önemli bir yol kat ettik'' dedi.
Saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarının yakınları tarafından hastanede çıkartılan olaylarla ilgili de konuşan Vali Mutlu, "O konuda söylenecek çok fazla bir şey yok. Saldıranlar ellerinde kalaşnikof tüfek, el bombası ve tabanca ile geliyorlar. Halkın güvenliğini sağlamakla görevli olan emniyet yetkililerine ve karakollarına saldırıyorlar. Bunların savunulacak bir tarafı var mı? Ama birileri çıkıyor toplumun gözü önünde bununla ilgili savunma mekanizması oluşturmaya çalışıyor. Bununla ilgili yapılacak olan gerekli tedbiri almaktır. Emniyetimi tedbirini alıyor. Yani terörün ve mensuplarının savunulması akılla, hukukla, vicdanla ve insanlıkla nasıl bağdaşlaştırılabilir bunu anlamak mümkün değil'' diye konuştu.
Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları arasında Tekerlekli Basketbol Ligi maçında çıkan olayları da değerlendiren Vali Mutlu, "Ortopedik özürlü sporcularımızın, o özürleri ile ortaya koydukları ciddi performansı ancak alkışlamak üzere oraya gelebilecek insanlar, engelli sporcular sahada mücadele ederken engelsiz olduğu söylenenlerin birbirleri ile mücadeleyle kavga ediyor olması gerçekten bir engeldir. Engelin kimde olduğunu bir daha oturup tartışmak gerekiyor. Engel işte ortopedik engel değil, zihinsel engel değil, yani ortadaki tablo acı bir tablodur. Emniyetimiz bununla ilgili çalışmalar yaptı. 16 civarında gözaltı var'' ifadelerini kullandı.
Pazar günü oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisine ilişkin açıklamalarda bulunan Mutlu, "Kulüpler arasında deplasmana taraftar götürmeme anlaşması var. Ancak biz yinede gerekli önlemleri alacağız. İki büyük kulüp maç yapacak. Tarihlerine yakışır bir maç olmasını diliyorum. Dostluğun kazandığı bir karşılaşma olmasını temenni ederim" dedi.
(MA-ÇK-Y)

11.12.2012 13:30:49 TSI

Editör: Wan Haber