Vali Mehmet Ufuk Erden Uşak Lisesi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Besim Atalay İlköğretim Okulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
İlk olarak Uşak Lisesini ziyaret eden Vali Mehmet Ufuk Erden okul müdürü Musa Tekin'den okul hakkında bilgi aldı. Okul ziyaretçi defterini imzalayan Vali Erden daha sonra eğitim binalarında incelemelerde bulundu.
Uşak Lisesinin ardından Kız Teknik ve Meslek Lisesini ziyaret eden Vali Erden, okul müdürü Saadet Taşçı tarafından karşıladı. Okul ziyaretçi defterini imzalayan Vali Erden daha sonra eğitim binalarında incelemelerde bulundu. Kız Teknik ve Meslek Lisesi ziyaretinin ardından Besim Atalay İlk Öğretim Okulunu ziyaret eden Vali Erden öğretmenlerle sohbet ederek derslikleri gezdi. Ziyareti sırasında çocuk gelişimi bölümü öğrencileri ile sohbet eden Vali Erden bölüm öğretmenlerinden verilen eğitim hakkında bilgi aldı.
Vali Erden okullarda yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, "Okullarımızın fiziki yapıları, sağlam binalar ve araç gereç yönünden dört dörtlük olmasını istiyoruz. Bununla birlikte eğitim ve öğretim kalitesi de bizleri yakından ilgilendiriyor. Çünkü, bizim en büyük gücümüz iyi yetişmiş, çağın gerektirdiği bilgilerle donanmış genç nüfusumuzdur. Genç nüfusumuz ne kadar iyi yetişirse, ne kadar iyi eğitim alırsa ülkemizin geleceği de o kadar güçlü olacaktır. Bu konuda eğitimcilerimize büyük görev düşüyor, gençlerimiz de bu okul sıralarını çok iyi değerlendirmeli, geleceğe öğretmenlerinin önderliğinde hazırlanmalıdırlar. Okullarımızın başarıda tatlı bir rekabet halinde olmalarını arzu ediyoruz. Gurur duyacağımız bir nesil yetiştirmek öğretmenlerimizin elindedir. Bilimle, sanatla donanmış Türk gençliğine güveniyoruz" dedi.
Ziyaretleri sırasında okullardaki eğitim durumu, öğretmen ve öğrenci sayıları, derslikler, atölyeler ve fiziki mekânlarla ilgili bilgi alan Vali Erden'e Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ve Milli Eğitim Müdür Yardımcıları eşlik etti.
(KY-İK)

15.01.2013 14:31:40 TSI

Editör: Wan Haber