Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında Kırgızistan'a yaptığı resmi ziyaret sürüyor.
Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğini ziyaret eden Koçdemir, burada Büyükelçi Nejat Akçal ile bir araya geldi. Eskişehir Valiliği ve 2013 TDKB Ajansının başarılı ve verimli çalışmalarını Bişkek'ten de gururla izlediklerini ifade eden Büyükelçi Akçal, bunların Eskişehir'in yükselen bir yıldız olmasına büyük katkı sağladığını söyledi.
Türkiye'nin, iki yıl önce stratejik iş birliği anlaşması imzaladığı Kırgızistan'ı bağımsızlığını ilan ettikten sonra tanıyan ilk ülke olduğunu hatırlatan Akçal, şöyle konuştu:
"Siyasi ilişkilerimiz zaten mükemmel. Kültür, zaten iki ülkeyi birbirine bağlayan çok önemli bir bağdır. Türkiye ve Kırgızistan arası kültürel ilişkilerin de Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması, bu ilişkilerin gelişmesi, derinleşmesi adına önemli bir husustur. Bu konuda büyükelçilik olarak her türlü desteği vermeye hazırız."
KOÇDEMİR'DEN ESİDER TEMSİLCİLİĞİNE ZİYARET
Vali Koçdemir Kırgızistan ziyareti sırasında ESİDER'in Bişkek Temsilciliğini de ziyaret etti. Burada Türk Dünyası Gazetesi temsilcisi Şadi Çapar'dan bilgi alan Koçdemir, Eskişehirli işadamlarıyla da bir araya geldi.
Resmi ziyaret programında Eğitim ve Bilim Bakanı Kanatbek Sadıkov, Kültür ve Turizm Bakanı İbragim Junusov ve Kırgızistan Egemendik Birliği heyeti ile bir araya gelen Koçdemir'e, Bişkek İnsani Bilimler Üniversitesi Rektörü Abdılda Musaev tarafından altın madalya takdim edildi.
Bişkek Büyükşehir Belediye Başkanı Isa Omurkulov ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı'yı da ziyaret eden Koçdemir, gezisinin ikinci gününde Oş kentine geçerek Vali Sooronbay Jeenbekov ile görüştü.
(KÇ-MŞ)

06.02.2013 17:47:43 TSI

Editör: Wan Haber