Trabzon'da 15 gün önce 349. Kısa Dönem Askerlerin yemin törenine katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, dün akşam yemeğinde de askerlerle bir araya geldi.
Garnizon Komutanı Albay İlhami Ulu'nun yanı sıra, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve 140 Mehmetçiğin katıldığı yemekte bir konuşma yapan Vali Kızılcık, askerlerin zenginlik kaynağı olarak değerlendirilen madenlerden daha değerli olduğunu söyledi. Kızılcık, yetişmiş insan gücünün her şeyin üzerinde olduğunu belirterek, "Ulu Önder Atatürk'ün bizlere gösterdiği hedeflere ulaşmamızda en büyük gücümüz sizlersiniz. Dünya ülkelerinin zenginlik kıstaslarına baktığımızda teknolojik olarak iyi durumda olan, doğal kaynaklar bakımından zengin olan ama nüfusu giderek yaşlandığı için 2050 projeksiyonları iyi olmayan ülkelerin olduğunu görüyoruz. Ülke olarak diğer ülkelere göre 2023-2050 yılları projeksiyonlarına ulaşmada sizler gibi yetişmiş potansiyele sahip olduğumuz için önümüz daha aydınlıktır" dedi.
Ülke olarak yetişen genç nüfustan çok şeyler beklendiğini ifade eden Vali Kızılcık, "Yetişmiş genç nüfus aslında bizim omuzlarımıza yük yüklüyor. Sizlerden beklenti çok. Eminim ki sizler bu sorumluluğu ve yükü kaldıracak özgüven, çağdaş bilgi ile analitik düşünebilme gücüne sahipsiniz. Bu milletin vergisiyle kendinizi yetiştirdiniz. Aileleriniz de aydın bir Türk genci olarak yetişmeniz için çaba sarf etti. Şimdi milletimize hizmet etmek için belirli bir süre zarfında buraya geldiniz. Artık milletimize, ülkemize bir şeyler vermeye başladığınız bir dönemi yaşıyorsunuz" diye konuştu.
(OK-ÖS-Y)

15.01.2013 14:00:19 TSI

Editör: Wan Haber