İzmir Valisi Cahit Kıraç, Kemeraltı Çarşısı'nda yaşanan patlama sonrasında, olay yerinde incelemelerde bulundu.
Kemeraltı Çarşısı'nda dün meydana gelen Ege Barakuda isimli iş yerindeki patlama sonrası İzmir Valisi Cahit Kıraç; İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen ile birlikte olay yerinde incelemelerde bulundu. Çevre esnafıyla bir süre sohbet eden Vali Kıraç ve beraberindekiler, daha sonra olayın yaşandığı iş yeri önüne gelerek ekiplerden bilgi aldı. Patlamanın meydana geldiği iş yerinde işletme ortaklarından Uğur Ateş, Vali Kıraç'tan ortağı Nejat Coşkun'un tedavisinin çeşitli hastanelerde yapılma olanaklarına ilişkin aracılık üstlenmesi konusunda ricada bulundu. Ateş, "Tedavisi uzun sürecek. Kendisi, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde. Acaba GATA'mı yoksa Antalya'da özel hastanelere mi gitmesi gerekiyor? Bu konuda yardımlarınızı istiyoruz" dedi.
Talebe ilişkin Vali Kıraç da, İzmir'in sağlıkta öncü şehir olduğunu, kentte yapılacak herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığı takdirde, gerekenlerin yapılacağını belirtti.
Ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Kıraç, patlamanın nedeninin adli kovuşturma sonrasındaki araştırmalar neticesinde ortaya çıkacağına dikkat çekerek, "Sanırım, dikkatsizlik sonucu böyle bir felaket oldu. Ama şimdi ne desek boş. Geçmiş olsun diyoruz. Allah beterinden korusun. Savcılık gereken araştırmayı yapıyor, detayları bekliyoruz. Bütün bunlar bir sonuç ve bu sonuç zaten savcı tarafından adli kovuşturmaya alınmış durumda. Buradaki patlamada muhatap olan kişi ve esnafa geçmiş olsun diyoruz. Ama hukuk devletinde tüm bu merak edilenler araştırılarak incelenecektir, Bize ulaşan diğer bilgiler de var ama hepsini paylaşmak doğru değil" diye konuştu.
(AH-SO-Y)

19.02.2013 17:59:04 TSI

Editör: Wan Haber